Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Turizmus vendéglátással ha...

Turizmus vendéglátással ha külföldön helyezkedik el az ember akkor se jók a kilátások?

Figyelt kérdés
Sokan szidják a szakot, hogy más gazdasági képzéssel jóval jobbak az esélyek az elhelyezkedésre. Mi van ha külföldre megy az illető? Akkor is rosszabb mint más szakkal? És tényleg annyival könnyebb? Írna valaki kicsit átfogóbban, hogy a turizmust okkal szidják e sokan? Amúgy én nem oda mentem csak érdekel.

2020. júl. 30. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Ha vannak kapcsolataid és annyi pénzed, hogy külföldi környezetben kamatoztasd, már hogyne érné meg!

Az egyik gimis osztálytársam Ausztriában és Hollandiában jár MA szakra meg valami plusz képzésre...ott vannak külön erre az ágazatra összpontosító tanintézmények. Persze miután itthon meglett a BA ( volt külföldön is ösztöndíjjal ezalatt, amíg megszerezte )

BA után rögtön Spanyolországban dolgozott egy luxus hotelben, azt hiszem a Ritz-ben.

3 nyelven beszél.

Most Hollandiában alkalmazta egy magas egzisztenciájú cég és tovàbbképzik.

24 éves és rohadt gazdag.

Ott milliónyi lehetőséged van más országokban.

De azt hozzátenném, hogy eleve gazdag családból jött a lány.

De ettől függetlenül is lehet kamatoztatni itthon is akár, csak BA-nál ne állj meg és legyen gyarolatod, beszélj nyelveket.

2020. júl. 30. 23:27
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

Itthon is lehet kamatoztatni

De hozzáteszem,hogy az 1-es által leírt ritka kivétel

Most gondolj bele,hogy csak itthon elvégzik a szakot minden évben mondjuk 100-an,a világon mondjuk több tízezren és kell minden évben belőle néhány tucat új

2020. júl. 31. 00:25
 3/11 A kérdező kommentje:
Első én írtam, hogy nem oda mentem így elméletben érdekel. Viszont az amit írtál az azért elég ritka gondolom. Ha valaki csak simán külföldre megy turizmus diplomával valszeg nem jut ennyire. Ha valaki kimegy külföldre de más közgáz diplomája van vagy akár informatikus akkor azért jobbak a kilátások sokkal nem?
2020. júl. 31. 00:30
 4/11 anonim ***** válasza:
80%

3

Én egyik válaszoló sem vagyok viszont van tapasztalatom :D

Nyílván ez sok mindentől függ

A csajnál írta,hogy alapból gazdag volt így azért nem olyan nehéz,hogy tolnak pénzzel és kapcsolatokkal

Amúgy minden szakmára igaz,hogy van aki nagyon gazdag belőle

2020. júl. 31. 00:33
 5/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy minden szakban vannak gazdagok de azért van ahol kevesebb tehát egy turizmusos az külföldön se lesz nagy eséllyel olyan jól fizetett mintha informatikusként menne nem? Tehát ritka kivételek vannak de többségében még ha külföldre is megy valaki akkor sincsenek olyan jó esélyek sokaknak?
2020. júl. 31. 00:37
 6/11 anonim ***** válasza:
70%

5

Igen

Jelentősen kevesebb az esély rá

Nyílván hangsúlyozva,hogy vannak kivételek mindig minden esetben

Nekem pl egy ismerősöm nagyon jól keres azzal,hogy ablakokat szerel Ausztriában és van sok ismerősöm aki diplomával nem tudott elhelyezkedni sehol sem a szakmájában

2020. júl. 31. 00:42
 7/11 A kérdező kommentje:
És ha nem informatikával hasonlítjuk össze, hanem mondjuk egy másik gazdasági szakkal pl pénzügy,számvitel akkor is kevesebb az esélye egy jó fizetésre akár itthon akár külföldön a turizmusosnak? Ez leginkább az utolsónak szól de másoknak is persze.
2020. júl. 31. 13:19
 8/11 anonim ***** válasza:
67%

Ez abszolút egyénfüggő, hogy az illető mennyire fektet energiát abba a területbe, abba szakba, amit tanul.

Ha utálod a monoton számolgatást és nem is megy annyira a matek, akkor nem hogy boldogtalan leszel, de még munkanélküli is, mert az érdektelenséged, a nulla tapasztalatod, 0 suli alatti tevékenységed meglátszik majd, ahogyan végzet a feladataidat.

A siker kulcsa, hogy érdekeljen, amit tanulsz és akkor sorjában jönnek majd a lehetőségek.

A barátnőm 16 éves kora óta könyvelő akart lenni az anyja után és így is lett és rohadt sikeres abban, amit csinál. Kiválóan ment neki a matek, szerette is, az anyja munkahelyén is besegített gimisként. Meglett a számviteles diploma, azonnal alkamzata a cég, ahol gyakorlaton volt önként. Imádta az egyetemet és manager pozíciót is szerzett ezalatt. Mert élvezte, amit csinál.

Portugáliától kezdve mindenhol járt már, még csak 22.

Ne a pènzre menj rá ennyire, mert belebulsz.

Értsd meg, hogy azon múlik az egész, hogy jól megy-e a terület és érdekel-e egyáltalán.

2020. júl. 31. 13:34
 9/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy azon múlik de attól még vannak telítettebb területek meg kevésbé telítettek és ha szereti is valaki, akkor sem változik ez. Van amit könnyebben el lehet végezni és többen is elvégzik, ez se változik attól ha valaki szereti a szakot. Tehát nekem kb az a kérdésem ha valaki imádja a turizmust és azt végzi el az egyetemen akkor gyengébbek az esélyei mintha valaki a számvitelt imádná és azt végzi el és mindkettő húz külföldre? Tehát ha érdekel ha nem akkor is van ami keresettebb terület és könnyebb boldogulni. AZ én kérdésemnél alap, hogy valaki jó abban amit csinál és szereti a két terület elhelyezkedési esélyeiről szól.
2020. júl. 31. 13:42
 10/11 anonim ***** válasza:

De múlik rajta, mert akkor fogsz " kitűnni a tömegből " ha szenvedéllyel űzöd az ágazatot, ha szereted, plusz dolgolat vállalsz, jó vagy benne.

Régészetet milliónyian végeznek. Nővérem most fejezte be az MA-t és rögtön kapott állást az Aquincum-i Múzeumban. Miért? Mert rengeteg tapasztalatot gyűjtött az önkéntes ásatások révén, képezte magát és bumm.

Azt válaszd, amit szeretsz. Amiben jó vagy. BA nem elég, kell MA is.

Szerintem elég választ kaptál, helyetted senki nem fog dönteni.

2020. júl. 31. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!