Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A BME GTK nehézségben és...

A BME GTK nehézségben és hasznosságban, megítélésben milyen a BCE GTK hoz képest?

Figyelt kérdés
Azt mondják a BCE az első de mennyire jó a BME GTK? Az is jónak számít? Mennyire? Illetve nehézségben van különbség? Valaki szerint a BME nehezebb is ez igaz?

2020. júl. 30. 19:03
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi, 2 kérdésem lenne. Így tekintélyben a BME egyébként jobbnak számít GTK tekintetében, mint úgy általában a BGE? És tudom, hogy az a sztereotípia, hogy a BCE re gazdagok csemetéi járnak de pontosan miért? Tudom, hogy ott a legtöbb nagykutya. Viszont a tandíj az máshol is magas. Persze mindenhova járnak mindenfélék, tudom.
2020. aug. 2. 09:59
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem igen BME nagyobb presztízs mint Bge, de igazából tanulmányok szempontjából majdnem mindegy hogy Bge bme vagy BCE. Az számít úgy is milyen közösségbe kerülsz milyen emberekkel ezt meg nem lehet előre megmondani. Gazdagok vannak mindhárom egyetemen meg szegényebbek is.
2020. aug. 2. 11:26
 13/15 anonim ***** válasza:

A 6. válaszoló vagyok. Jó maradt a hírneve, a munkáltatók még nem tudják, mit hozott a változás.

Én a BGE-re járok, és többet tanulok rosszabb átlagért mint ahogy a BME-n simán hozzák a 4-es átlagot. Tanulni kell ott is, de könnyebb jó jegyet szerezni. Bár az tény, hogy nálunk a számonkérések is inkorrektek. Mint mondtam, ettől a sok szivatástól senki nem lesz jobb szakember.Illetve a szakunk sem azonos, akikhez viszonyítok.

Jó választás a BME is természetesen, csak a képzés krémjét már kifüstölték onnan. De azt nem mondom, hogy rossz, csak sokkal könnyebben teljesíthető lett, ahogy elnézem.

Na de majd jönnek mindjárt a leoltani a BGE-t néhány alibiszak miatt...

2020. aug. 2. 13:40
 14/15 anonim ***** válasza:

BME GTK-s vagyok és a nehézséget ilyen kategorikusan nem lehet meghatározni, de majd te is észre fogod venni, mert nagyon sok tényező befolyásolja. Arra mindenképp készülj, hogy első évben a szórásra fognak rámenni a tanárok (mikro/makro, analízis), de ez persze függ a tanároktól is. Aztán később majd rájössz arra is, hogy teljesen más nehézségű zh-t fog írni a névsor első fele, mint a vége, mert miért ne. Olyan is előfordulhat, hogy a tanár nem adja le az anyagot, nem lesznek jó jegyzetei, de nem akarsz megbukni, ezért oldd meg. Viszont volt már dolgom néhány nagyon segítőkész, kedves, jól informált oktatóval, akiket nagyon szerettem. Szóval lutri igazából, hogy neked milyen nehéz lesz.

Ezeket mind az elmúlt két évem tapasztalatai alapján írom, de kívánom neked, hogy jóval kevesebbet szívassanak, mint anno engem! Szép egyetemi éveket! :)

2020. aug. 2. 20:35
 15/15 anonim ***** válasza:
Csak azok fikázzák a BCE-t akiket nem vettek fel ide. :D de egyébként nem csak gazdag csemeték járnak ide, hanem azok akikben meg volt a potenciál és szorgalom, hogy jó pontot hozzanak össze a felvételin és vannak véljaik a szakmában. :) Presztízs kérdés, hogy M.o.-n melyik egyetemre mész, mindenhol vannak szívós tárgyak, de szerintem BCE-n korrektek az oktatók, nincs direkt szivatás. Rengeteg lehetőség van kapcsolatépítésre, ami később jól jöhet. :) Egyébként szerintem a szakértelem és skillek alapján kerülnek kiosztásra a jó helyek a munkaerőpiacon, nem a diplomádba írt suli neve alapján. :)
2020. aug. 6. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!