A BME GTK nehézségben és hasznosságban, megítélésben milyen a BCE GTK hoz képest?
A 6. válaszoló vagyok. Jó maradt a hírneve, a munkáltatók még nem tudják, mit hozott a változás.
Én a BGE-re járok, és többet tanulok rosszabb átlagért mint ahogy a BME-n simán hozzák a 4-es átlagot. Tanulni kell ott is, de könnyebb jó jegyet szerezni. Bár az tény, hogy nálunk a számonkérések is inkorrektek. Mint mondtam, ettől a sok szivatástól senki nem lesz jobb szakember.Illetve a szakunk sem azonos, akikhez viszonyítok.
Jó választás a BME is természetesen, csak a képzés krémjét már kifüstölték onnan. De azt nem mondom, hogy rossz, csak sokkal könnyebben teljesíthető lett, ahogy elnézem.
Na de majd jönnek mindjárt a leoltani a BGE-t néhány alibiszak miatt...
BME GTK-s vagyok és a nehézséget ilyen kategorikusan nem lehet meghatározni, de majd te is észre fogod venni, mert nagyon sok tényező befolyásolja. Arra mindenképp készülj, hogy első évben a szórásra fognak rámenni a tanárok (mikro/makro, analízis), de ez persze függ a tanároktól is. Aztán később majd rájössz arra is, hogy teljesen más nehézségű zh-t fog írni a névsor első fele, mint a vége, mert miért ne. Olyan is előfordulhat, hogy a tanár nem adja le az anyagot, nem lesznek jó jegyzetei, de nem akarsz megbukni, ezért oldd meg. Viszont volt már dolgom néhány nagyon segítőkész, kedves, jól informált oktatóval, akiket nagyon szerettem. Szóval lutri igazából, hogy neked milyen nehéz lesz.
Ezeket mind az elmúlt két évem tapasztalatai alapján írom, de kívánom neked, hogy jóval kevesebbet szívassanak, mint anno engem! Szép egyetemi éveket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!