Mit tanuljak az egyetemen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos nem tudom eldönteni mivel foglalkozzak, szociális munkára jelentkeztem kényszeremben, amit nagyon bánok, mivel tényleg nem nekem való szak és idén szeptemberben itt is kezdenék.

Matekból nem érettségiztem, mivel fel voltam mentve, viszont imádom a nyelveket( németből és angolból C1-em van) és másokkal kommunikálni. Számomra a német nyelv egy igen fontos szerepet játszik, ám nem tudom mit tudnék kezdeni vele.(germanisztika?)

Olyan szakot szeretnék találni, amivel akár külföldön is tudnám folytatni.

Tudnátok esetleg egy-két tanácsot, ötletet adni, mivel tényleg nagyon elveszettnek érzem magam.

Köszi, hogy benéztél!

2020. júl. 25. 00:48
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

Párosítsd a német nyelvet valami más szakkal is, hogy meg tudj majd élni belőle.

Idegenforgalom, közgazdász, kereskedelem, stb.

2020. júl. 25. 01:50
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Ha ilyen szinten vagy németből akkor Hageni egyetemet ajánlom Németországban. Van ott közgáz képzés is. Tény, távoktatásos, de elég jó egyetem. Illetve vannak fősulik is..
2020. júl. 25. 02:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt írja, hogy fel volt mentve matekból, és mindenáron közgáz képzésre küldenétek ?:D

Germanisztika szak jó ötlet, de akár tanulhatnál más (ritkább) nyelvszakokon is, ha könnyen tanulsz nyelveket és érdekelne ez a terület. Egy ritkább nyelvszak mellé jó párosítás lenne a két C1-es vizsgád. (Mint fordító, tolmács).

Ezekkel nem tudom mennyire lehet külföldön folytatni, de pl: kommunikáció és médiatudomány szak, vagy pszichológia nem érdekelne?

Alapvetően jó ötlet az is, hogy más szakkal párosítod a nyelvtudásod, viszont matek felmentéssel én nem a közgázt javasolnám. Én is ebben a helyzetben voltam, mint te, és végül sporttudományi karra jártam.

2020. júl. 25. 08:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha érdekel a germanisztika, érdemes azt megpróbálni. Nővérem egy volt gimis osztálytársa tavaly diplomázott germanisztika BA-n Szegeden, most valamilyen mestert csinál, és egy utazási irodában dolgozik Pesten. Egyetértek az előzővel, én anglisztikát tanulok, és ha mondjuk a németet párosítod egy ritka nyelvvel, akár fordítóként, tolmácsként, én úgy látom, hogy van az ilyenekre kereslet. De anglisztika BA-n végzett barátnőim is vannak, akik már diploma előtt elkezdtek dolgozni. Olyat is ismerek, aki elvégezte az anglisztika MA-t, most Berlinben tanul British Studies MA-n, közben szabadúszó fordítóként dolgozik, plusz könyveket is fordít, ő teljesen jól megél belőle. (Ezek szerintem ugyanúgy teljesíthetők némettel is.)
2020. júl. 25. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!