A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen belül a közigazgatás-szervezőt vagy a rendészeti igazgatási-migrációs szakot válasszam?
Tovább tanulásomat a Hadtudományi és Honvédtisztképző karon terveztem azon belül légijármű vezető tiszt (pilóta) szakirányon.
Itt eléggé komoly egészségügyi vizsgálaton vettem részt, ahol sajnos az ultrahang vizsgálat során megállapították hogy nem lehetek katona, és nem tartozhatok a fegyveres erőkhöz. Sajnos mind a 3 jelölésemet a HHK-ra adtam be, ami hiba volt...
A poén az egészben hogy ez nem derült volna ki, ha csak a katonai vezetőt jelöltem volna be, mert akkor nem lett volna ilyen komoly az egészségügyi vizsgálat, és lehettem volna katona.
Felvettem a kapcsolatot az egyetemmel és mint kiderült, hogy a rendészeti igazgatási- migrációs szakra felvehetnek pótfelvételi eljárás keretén belül, államilag támogatottan. Érdekel ez a terület, és tudom hogy papírmunka az egész, szerencsére ismerősöm felvilágosított. Viszont a közigazgatás szervező is érdekelne, csak az a baj hogy önköltséges lenne, nem tudom hogy megérné-e...
Valószínűleg meglenne a pontom mind a két helyre.
Szerintetek hosszútávon melyik lenne a jobb? Illetve ezek a szakok mennyire nehezek, mert gondolom nem "büfészakok". Válaszokat előre is köszönöm.
19/F
Hát, itt a legtöbb tantárgyból vizsgázni kell, de van pár amiből szorgalmi időszak végén megajánlott jegyet kaphatsz. Első félévben asszem a szabadon választhatóval együtt volt 11 tárgyam és 7 vizsgám.
De általában napi 3-4 óra van és pénteken nincs tanítás. Elég sok szabadidőm volt, sokszor már unatkoztam, mert nem tudtam magammal mit kezdeni. Szóval ezt nem mondanám, hogy nem lesz életed.
Értem, akkor nem teljesen igaz a legenda... Kicsit megkönnyebbültem, nem is hangzik annyira vészesen.
Köszönöm a felvilágosítást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!