Ha egy angol egyetemen szerzek pszichológia & kriminológiai BA (Hons) diplomát az feljogosít arra, hogy magyar egyetemen pszichológus MSc-re jelentkeztek?
Alapvetően azt tudom, hogy a Hons diplomák akár PhD-ra való jelentkezésre is feljogosítanak, de azt már nem tudom, hogy egy ilyen nem simán pszichológia szak diplomája feljogosít e egy pszichológia/pszichológus MSc-re...
Meg van olyan is, hogy pszichológia & IT.
Ilyen alapdiplomával lehet jelentkezni akkor infós és pszichológia mesterrel is egyaránt, vagy pont hogy egyikre sem?
Honosítani kellene szerintem, és az alapján döntik el, mit hogyan számolnak. Meg mi mire elég.
Amúgy nem azért, semmi közöm hozzá,de ha a BA-t külföldi egyetemen csinálod, a mestert miért itthon?
Pszichológia mesterre itthon csak pszichológia alapdiplomával lehet menni - ez tuti. Hogy kell-e honosíttatni, azt viszont nem tudom; talán számít, hogy a kinti rendszer szerint azt a diplomát ők pszichológiaként tartják számon, vagy bölcsészettudományi szakként pszichológia majorrel - lehet, az lesz, amit a #4-es mond, hogy az elvégzett kreditjeid fogják vizsgálni a jelentkezésnél, hogy hány százalékban egyeznek meg az itthoni pszichológia BA képzési és kimeneti követelményeiben meghatározott krediteloszlásával.
Csak a rend kedvéért: a Hons alapdiploma csak külföldön (angolszász országokban) jogosít PhD képzés megkezdésére, itthon mindenképp mesterdiploma szükséges ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!