Holnapi sorrendcsere határidővel talán kicsit későn írom ki a kérdést, de: olasz vagy francia nyelvszak éri meg jobban?
Nem szeretném nagyon ragozni a kérdést és tudom, hogy "amelyiket jobban szereted" stb., viszont most kivételesen észérveket szeretnék kapni.
Köszönöm előre is!! <3
Szerintem nézz szét az ország gazdasági/turisztikai(és egyéb) életében, hogy melyik nyelveterületre vissznek/hozznak dolgokat. Én így elsőre az olaszt mondanám, de nem néztem utána ezeknek.
Meg ugye figyelembe veheted azt is, hogy melyik könnyebb számodra.
Ha külföldről lenne szó, szívesebben mennék Olaszországba, de talán azért, mert szép emlékek kötnek oda, Franciaországban pedig még nem igazán voltam.
Ha Magyarországon maradok, akkor pedig úgy érzem, szívesebben dolgoznék a franciával.
Ugyan azt mondtam, bem ragozom, lehet kéne egy kis plusz infó mégis, hogy könnyebb dolgotok legyen.
Olasz:
Pro: kulturálisan inkább otthon vagyok a dolgokban. Olasz rádiót hallgatok, olasz zenét hallgatok, olasz filmeket nézek. Beszédben annak ellenére, hogy ezt egyedül tanultam, kicsit magabiztosabb vagyok.
Contra: ha a munkalehetőségeket nézem, talán kevesebb dolgot találok, mint francia nyelvismerettel.
Francia:
Pro: hasznosabbnak érzem; valamiért szívesebben olvasok franciát, nem tudom miért, talán jobban tetszik az írásképe, különlegesebbnek és szebbnek tartom. Talán a francia nyelvet nehezebben tartanám meg "magamtól", ha olasz szakra mennék, úgy értem nehezebb lenne motivációt és időt találni, hogy fejlesszem.
Contra: kulturálisan kevesebb tudásom van, a francia zenét nem igazán szeretem (vagy még nem találtam meg a nekem valót), viszont a francia filmek 5***, nagyon szeretem őket. Kevesebbet jártam arra, hallásból a központ nem is nagyon vonz, inkább délre / nyugatra / északra mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!