Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A diszkalkulia és a számolási...

A diszkalkulia és a számolási nehézség ugyanazt jelenti?

Figyelt kérdés
Nekem az utóbbi van a papíromon,és nem tudom.
2010. aug. 2. 14:05
 1/8 anonim ***** válasza:
a diszkalkulia súlyosabb (nem ismeri fel a számokat, számjegyeket kever össze)
2010. aug. 2. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:
ugyanaz a két szó, a számolási nehézség (számolászavar) idegen szóval a diszkalkulia
2010. aug. 2. 14:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A diszkalkulia számolási zavar. Nehézség lehet diszkalkulia nélkül is. (pl. nehezen tudja vki megtanulni a 4es, 6os szorzótáblát)

Diszkalkulia olyan zavar, amikor nem ismeri fel a számokat (pl. 6ost kever 9sel) és a műveleti sorrendeket sem tudja értelmezni . (összeadás, kivonás , pozitív , negatív számok)

Nagyon súlyos zavar, jóval magasabb fokú, mint a számolási nehézség.

2010. aug. 2. 14:21
 4/8 anonim ***** válasza:

A számolási nehézséget idegen szóval a diszkalkuliát a speciális tanulási nehézségek közé soroljuk

A diszkalkuliav avagy a számolási nehézség

Mi is az a DISZKALKULIA? A kifejezésen számolási nehézséget értünk, mely a gyerek jó értelmi képessége mellett jelentkezik

stb.

2010. aug. 2. 14:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Nemár, most nyelvészkedési vitát folytatunk? A "disz" előtag: Dyscalculia,dysgrafia dyslexia . Ezek funkció zavart jelentenek, nem nehézséget.

Diszkalkulia jelentkezik jó szellemi képesség mellett is, de más ha vki nem tud két háromjegyű számot összeadni (nehézség), mintha fel sem ismer egyes számokat benne.(zavar)

2010. aug. 2. 14:43
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
a diszkalkuliának is természetesen vannak különböző fokozatai, mérhető módon, amiről hivatalos igazolás is kiállíthatő; viszont a buta gyerek számolási nehézségeiről nem adnak papírt, csak rossz jegyet az ellenőrzőbe...
2010. aug. 2. 16:30
 7/8 A kérdező kommentje:
de én nem buta gyerek vagyok hanem papírom van róla hogy számolási nehéségem van.:)
2010. aug. 2. 18:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha adtak papírt, és fel is mentenek ez alapján, akkor diszkalkuliád van.

[link]

2010. aug. 10. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!