Ötletem sincs milyen irányba menjek tovább iskola után. Mit tegyek?
Átlagos tanuló vagyok, viszont a reál és természettudományi tantárgyakkal küszködöm, illetve törin képtelen vagyok megjegyezni hosszútávon azt a rengeteg dátumot.
Sok ilyen pályakeresős tesztet kitöltöttem, mind művészeti irányba küldenének tovább, csakhogy rajzolni/festeni/ilyesmit nem tudok (próbáltam, de nincs hozzá tehetségem, ez teljesen biztos). Igazából azt sem tudom hogy milyen állások, munkák léteznek - utánanézegettem, de nem találtam olyan oldalt, ahol mind fel lenne sorolva vagy ilyesmi.
Van valakinek esetleg ötletete, tanácsa? Elég kétségbeesett vagyok és fogalmam sincs hogyan tovább, ha leérettségiztem.
Kermarkkal bárhova tudsz jelentkezni? :D Na ez nagyon tetszett, gazdasági szakok közül ez a legkomolytalanabb, álmodozz csak 10-es. Hasonlítsd össze egy kozmetikus-masszőr fizetését egy kermarkoséval:)
Nem túl összetett, mert szinte semmit sem ér az a szak. Azért jelentkeznek arra annyian, mert jól csengő neve van. Feltöltik olyanokkal a képzést, akiknek még a közép matek is nehézséget okoz, aztán az alapszintű közgáz is ki fog rajtuk. Úgyhogy a követelmények jó trágyák, kijössz a diplomáddal és ha azt kérik, hogy számítsd ki a keresleti görbe alatti területet sírva fakadsz. Volt nálunk ilyen gyakornok, nem is egy, nem hiába keresnek inkább pénzügy-számvitelest a cégek.
Szóval kermarkon csak logika meg matek kell? :D Neked sok ha 4-5 tárgyhoz kell érteni? xD
És ki mondta, hogy saját szalonnal kell egyből kezdeni? Te talán ha végzel egyből saját vállalkozást csinálsz? :DD
A kozmetikusok nem keresnek rosszul, nők részéről a gyantáztatás meg ezek eléggé divatosak, ha egy kis szalonba eleinte kapsz munkát és sikerül kiépítened egy vendégkört akkor szép kis összeget lehet hazavinni. (Barátnőm is kozmetikus, 300k körül hoz haza, szóval nem panaszkodik, viszont tény, hogy sokat dolgozik.)
tanulmányozd, segítek ez bruttó, neked a nettó kell:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!