Hogyan szerezzem meg a CNC gépkezelő szakmát leggyorsabban?
Nem tudom ezt honnét vetted?
Én amiket néztem Gépi forgácsoló alapképzés 1 év arra épül a CNC gépkezelő ami 7 hónap. Viszont Jövőre átalakul az egész OKJ-s képzés ezért nem merem elkezdeni mert nem hinném ,hogy 2022 végére betudnám fejezni.
Nem mindegy, hogy nappalin, vagy munka mellett felnőttképzés keretében akarod megszerezni ezt a szakmát. Ha még van időd nappali képzésre járni, akkor érdeklődj a lakóhelyedhez közel eső műszaki szakgimnáziumoknál. Egyéb esetben valószínűleg valami tanfolyás keretében tudod megszerezni, pl. OKTÁV-nál, honlapjukon le vannak írva a képzés részletei (10 hónap + vizsga)
Ha rá tudsz szánni 2 évet, akkor lehet érdemesebb Gépgyártástechnológiai technikus szakmát szerezni, mert az átfogóbb képzést nyújt gépészetből, csak CNC gépkezelő végzettséggel rendelkező pályakezdőket 90%-ban betanított droid munkára szokták felvenni. Mondjuk ha korábban nem tanultál gépészetet, nem dolgoztál még üzemben, lehet jobb ha a rövidebb képzéssel kezded, aztán majd kiderül, hogy egyáltalán van-e kedved meg érzéked ehhez az egészhez....
Jelentkezés feltétele: Gépi forgácsoló szakképesítés aminek az időtartalma 1 év + 10 hónap a CNC gépkezelő.
Nekem tetszik, a vendéglátástól jobb szerintem, azt csinálom jelenleg.
Hali!
Nekem is lenne egy kérdésem, remélem tud rá valaszolni valaki!
Engem kifejezetten érdekel ez a munkaterület!
És most érettségi után szeretnék ebben az irányban tovább tanulni!
De ahol olvastam, hogy lehet, ott volt egy kikötés, hogy "Beiratkozás feltétele, a következő szakmai előképzettségek valamelyikének megléte:
Gépi forgácsoló, Gépgyártástechnológiai technikus,
Gépi forgácsoló,
Gépgyártástechnológiai technikus,
Fémforgácsoló szakképesítés,
Fémforgácsoló szakképesítés"
Most akkor hogyan van ez ?
Kell (nem tudom mennyi idő, és hol tudnám elvégezni, plusz mennyibe kerül, stb) előképzettség ahhoz, hogy én Cnc gépkezelő/programozó legyek, akkor valószínűleg az érettségi ez esetben nem ér semmit, mert előképzettség kell, de ez most így mennyi időt vesz igénybe, mire oda kerülhetek egy munkahelyre ?
Valaki tud ebben segíteni ?
Ugye itt már az én esetemben az új rendszer van érvényben...
Nagyon köszi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!