Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mehetek-e orvosi egyetemre,...

Mehetek-e orvosi egyetemre, ha szakközép iskolában kezdtem tanulmányaimat és ott is fejezném be?!

Figyelt kérdés

2020. júl. 1. 09:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#5,#8 Nem vagyok hülye én is elvégeztem az általánost tisztában vagyok a helyesírással. Az ember hibázik félregépel. És most nem akarok veszekedni és örülök, hogy felhívtátok a figyelmem. Én is észrevettem a hibámat ki is javítottam. Köszönöm a megértéseteket.
2020. júl. 1. 10:13
 12/21 anonim ***** válasza:
71%
#8 degradálódiG?? Elírtál egy szót. Vigyázz elbutul az egész világ és csak te tehetsz majd róla! xD
2020. júl. 1. 10:21
 13/21 anonim ***** válasza:
34%

Ha jelenleg szakközépiskolában tanulsz akkor a következőket kell tenned:

1. Megszerzed a szakmádat.

2. Egy vagy két évvel meghosszabbítod a tanulmányaidat, (mert a szakközépiskola nem ad érettségit) és leérettségizel középszinten magyarból, matekból, idegen nyelvből és töriből, majd emelt szinten biológiából és kémiából/fizikából.

3. Eléred a szükséges ponthatárt és bónuszként csinálsz egy nyelvvizsgát.

Nem lehetetlen, de krva nehéz lesz.

2020. júl. 1. 10:25
 14/21 A kérdező kommentje:
Ezen ne vesszetek össze egy egyszerű kérdést tettem fel és már a világ butulásánál tartunk. Én nem szeretném azt figyelni, hogy veszekedés folyik a kommentekben egy elírásról. Csak azért tettem fel ezt a kérdést mert tanácstalan voltam, nem azért, hogy ilyen módon lenézzenek. Ha nem tudnék helyesen írni akkor valószínűleg el sem gondolkodnék az orvosin!
2020. júl. 1. 10:27
 15/21 anonim ***** válasza:
43%
15-ös, szerintem a szakközépben érettségiznek. A szakiskolákban nem.
2020. júl. 1. 10:49
 16/21 A kérdező kommentje:
#17-es, Igazad van lesz érettségink a főbb tantárgyakból és lesz egy szakmai is. (az utóbbi az 5. évben)
2020. júl. 1. 10:59
 17/21 anonim ***** válasza:
79%

Szakiskola már nincs.

Szakközépiskola szakmát ad és érettségit nem. Ez megfelel a "régi" szakiskolának.

Szakgimnázium ad érettségit és majd szakmát is. Ez megfelel a "régi" szakközépiskolának.

Gimi érettségit ad.

2020. júl. 1. 11:18
 18/21 anonim ***** válasza:

Én a helyedben inkább átmennék másik suliba.

1. Nem tudom milyen szakmát tanulnál, de a szakmai tárgyak elnyomnak a közismereti tárgyaid. Neked keményen kellene tanulnod munkajogokt, munkavédelmi ezt meg azt, míg egy gimisnek olyan töltelék órái lennének mint pl. Média, etika stb.

2. Én úgy tudom hogy érettségire olyan tárgyból lehet menni, amit legalább 2 évig tanultál. Ha már megvan az érettségid, akkor már a világon mindenből vizsgázhatsz akar bibliaismeretből is.

3. Ha nincs rendes biosz kémia órád hogy készülsz fel? Ki készít fel? Hacsak nem milliomos a családod, akkor nem fogsz tudni magántanárhoz járni hogy a nulláról emelt szintre felkészítsen. És itt nem elég hogy 3-4 itt a százalék számít. 75 szerintem a minimum amit meg kell írni. Ha nincs kémia órád hogy csinálod meg a kísérleteket szóbelin? Azért ott ügyésznek kell lenni mert ha béna vagy nem tudsz egyik lötyiből a másikba öntögetni akkor csak az időt húzod és nem lesz időd a többi részre.

Szóval ne haragudj de elég kicsi az esélye. Tapasztalat. Úgy bánom hogy nem gimibe mentem mint a kutya.

2020. júl. 2. 23:34
 19/21 anonim válasza:

Szerintem egyáltalán nem lehetetlen.

Osztályozókat kell tenned kémiából és bioszból, hogy érettségire mehess, de azok nem szívatósak általában.

Illetve nyílván kelleni fog magántanár.

Hajrá!!

2020. júl. 3. 21:28
 20/21 anonim válasza:

Kicsit szeretnélek biztatni az én sajat esetemmel mivel nekem is van szakmám:

Közismereti tárgyaim: Magyar (45%)

Matek (40%)

Töri (65%)

Angol (30%)

Szakmai (30%)

Biosz emelt (76%)

A biosz emeltre egyedul keszultem mivel a sulim ,hát....

Utána a kémia emeltre készültem egy évig otthon tanári segítseg nelkul és 84 %-ot írtam

Szoval 420-al iden eselyes vagyok

Ne hallgas a sok idiótára. Ha írsz privátba tudok egy-ket segitő tanácsot adni.

2020. júl. 4. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!