Mehetek-e orvosi egyetemre, ha szakközép iskolában kezdtem tanulmányaimat és ott is fejezném be?!
Ha jelenleg szakközépiskolában tanulsz akkor a következőket kell tenned:
1. Megszerzed a szakmádat.
2. Egy vagy két évvel meghosszabbítod a tanulmányaidat, (mert a szakközépiskola nem ad érettségit) és leérettségizel középszinten magyarból, matekból, idegen nyelvből és töriből, majd emelt szinten biológiából és kémiából/fizikából.
3. Eléred a szükséges ponthatárt és bónuszként csinálsz egy nyelvvizsgát.
Nem lehetetlen, de krva nehéz lesz.
Szakiskola már nincs.
Szakközépiskola szakmát ad és érettségit nem. Ez megfelel a "régi" szakiskolának.
Szakgimnázium ad érettségit és majd szakmát is. Ez megfelel a "régi" szakközépiskolának.
Gimi érettségit ad.
Én a helyedben inkább átmennék másik suliba.
1. Nem tudom milyen szakmát tanulnál, de a szakmai tárgyak elnyomnak a közismereti tárgyaid. Neked keményen kellene tanulnod munkajogokt, munkavédelmi ezt meg azt, míg egy gimisnek olyan töltelék órái lennének mint pl. Média, etika stb.
2. Én úgy tudom hogy érettségire olyan tárgyból lehet menni, amit legalább 2 évig tanultál. Ha már megvan az érettségid, akkor már a világon mindenből vizsgázhatsz akar bibliaismeretből is.
3. Ha nincs rendes biosz kémia órád hogy készülsz fel? Ki készít fel? Hacsak nem milliomos a családod, akkor nem fogsz tudni magántanárhoz járni hogy a nulláról emelt szintre felkészítsen. És itt nem elég hogy 3-4 itt a százalék számít. 75 szerintem a minimum amit meg kell írni. Ha nincs kémia órád hogy csinálod meg a kísérleteket szóbelin? Azért ott ügyésznek kell lenni mert ha béna vagy nem tudsz egyik lötyiből a másikba öntögetni akkor csak az időt húzod és nem lesz időd a többi részre.
Szóval ne haragudj de elég kicsi az esélye. Tapasztalat. Úgy bánom hogy nem gimibe mentem mint a kutya.
Szerintem egyáltalán nem lehetetlen.
Osztályozókat kell tenned kémiából és bioszból, hogy érettségire mehess, de azok nem szívatósak általában.
Illetve nyílván kelleni fog magántanár.
Hajrá!!
Kicsit szeretnélek biztatni az én sajat esetemmel mivel nekem is van szakmám:
Közismereti tárgyaim: Magyar (45%)
Matek (40%)
Töri (65%)
Angol (30%)
Szakmai (30%)
Biosz emelt (76%)
A biosz emeltre egyedul keszultem mivel a sulim ,hát....
Utána a kémia emeltre készültem egy évig otthon tanári segítseg nelkul és 84 %-ot írtam
Szoval 420-al iden eselyes vagyok
Ne hallgas a sok idiótára. Ha írsz privátba tudok egy-ket segitő tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!