Valaki érti hogy mégis hogy számítják a mesterképzésre a pontokat? Tudom hogy felvi.hu...de ott csak fel van sorolva mi számít bele, konkrétan hogy mire kapok hány pontot az nincs.
Figyelt kérdés
Alapképzés államvizsga 3-as, szakdogám 5-ös, diploma minősítése: 4-es.
És szeretném megtudni, mennyi pontot gyűjthetek így össze a 100-ból. Olyasmire gondolok, mint ami volt az érettségi utáni pontszámító kalkulátor, de ilyet nem találtam mesterképzés pontszámításhoz.
2020. jún. 26. 15:24
1/2 anonim válasza:
Annak a szaknak a laírásánál nézd meg ahov jelentkeztél, hogy mi alapján számolják a pontokat. A nagy részét a pontoknak általában a felvételi elbeszélgetés szokta kitenni (nekem anno mesteren a felvételin kapható max pontszám 75 pont volt), majd a diploma minősítése után kapott pontok következnek, végül pedig az esetleges plusz pontok.
2/2 anonim válasza:
Minden egyetem maga dönti el, hogy mi alapján vesz fel, ez az adott egyetem adott mesterképzés honlapján le van írva. Asszem annyi a kikötés jelenleg, hogy 90 pontot lehet összeszedni valahogy maximum, és 10 lehet pluszpont, és így jön ki minden mesterre a max 100 pont (bár ebben azért nem vagyok teljesen biztos). Van, ahol x kreditnyi tárgyat meg kell adni + a hozzá tartozó jegyeket, van, ahol szóbeli felvételi van, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!