Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvos akarok lenni mit kell...

Orvos akarok lenni mit kell elvégeznem? Tanulnom?

Figyelt kérdés

Borsod megyében lakom általános iskolás vagyok

Mit kell nagyon jól megtanulnom?Biológiát?vagy mit? borsodba milyen középsuliba/gimibe menjek?egyébként sebész akarok lenni...utána egyetem?az hány év összesen ?

2010. aug. 1. 14:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A felvételihez kell jelenleg egy Biológia/Kémia/Fizika emelt szintű érettségi + egy középszintű érettségi ugyanebből a választékból (asszem biosz kötelezően kell legalább középszinten). És főleg bioszra koncentrálj.

És utána irány az egyetem, pl. SOTE

2010. aug. 1. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Természettudomány szakra menj gimiben
2010. aug. 1. 14:53
 3/11 anonim ***** válasza:

Lehetőség szerint válassz olyan iskolát, ahol kiemelkedő az ún. természettudomány tárgyak tanítása. Ezek biológia, fizika, kémia (és matematika) tagozatos iskolák - ilyet keress!

Azok, akiket ebben az évben vettek fel (szeptembertől kezdik első évüket az egyetemeken) általános orvosi képzésre, kötelezően érettségiztek biológiából és mellette fizikából vagy kémiából. Illetve a két tárgy egyikének emelt szintűnek kellett lennie.

Nyilván változhat a rendszer, elég sokat (sőt), mire te kerülsz sorra, de jól kifejezi ez is, hogy sokat kell tanulni.

(Például jelenleg ez azt jelenti, hogy magyarból, matematikából, történelemből és egy idegen nyelvből kell érettségizni a két legfontosabb tárgyad mellett, de azokra is készülni kell, mert azokkal is számolnak a felvételi eljárásban pontokat.)

Az általános orvosi képzés osztatlan (tehát nem bontható alap- és mesterképzésre), 12 féléves.

Csak ezután szakosodhatsz, pl. sebésznek.

Tipp:

A siker titka, ahogy látom, a vasszorgalom, tanulás, kitartás és jó időbeosztás. Időben kell nyelvet tanulni és nyelvvizsgázni (pluszpontot ér és diplomát nem adnak nélküle), felkészülni más és a kiemelt fontosságú tárgyakra.

2010. aug. 1. 14:53
 4/11 anonim ***** válasza:

a bioszra és fizikára vagy kémiára menj rá nagyon, tanulj nyelveket és amilyen versenyre csak tudsz, menj majd el gimiben (pl. otdk, egyéb kisebb nagyobb versenyek, ezek körül sokra plussz pont jár).

szerintem mindegy milyen suliba mész, csak gimi legyen és viszonylag erős, mert egy gyenge suliban hiába vagy 4/5-ös, az lehet, hogy nem ér annyit és tanulni is elfelejtesz.

mehetsz amúgy eü. középiskolába is, ha nagyon erős suli van ott ilyenből a környéketeken.

2010. aug. 1. 15:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Borsodban Miskolcon ajánlom a Hermant leginkább, azt mondják most a legerősebnek, ezen kívül jó a Földes, Zrínyi, Lévay.

Én a Kossuthba jártam, ott elég rossz volt a természettudományos tárgyak oktatása.

2010. aug. 1. 15:58
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm...sokat segítettetek!
2010. aug. 1. 22:33
 7/11 anonim ***** válasza:

mire mész nem valószínű, hogy ugyanezek lesznek a feltételek (sztem csak emelttel lehet majd menni, remélem)

de a biosz + fizika/kémia az tuti

kémiából villányi előkészítőkre levelezőn is járhatsz

2010. aug. 3. 17:11
 8/11 anonim válasza:
Na először is ha sebész akarsz lenni ne igyál!!! Remegő kézzel nem fog menni, a tanulásra figyelj oda, sok a barátod akikkel rossz írányba mész, ez is egy hátrány és a tanulás se az erősséged. Megvan hozzá az eszed de ha így folytatod nem fog menni. Most jön a kérdés h honnan tudom ezeket a dolgokat, válasz ismerjük egymást:D Kicsit gondolkozz és tudni fogod ki vagyok:P
2010. aug. 3. 18:17
 9/11 A kérdező kommentje:
na kiwok?:D
2010. aug. 3. 21:32
 10/11 anonim válasza:
Te is tudod én is tudom:P
2010. aug. 3. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!