Milyen követelmények vannak ahhoz, hogy valaki gépészmérnöki szakra menjen egyetemen?
Figyelt kérdés
Gondolkozom a továbbtanuláson és ez a szakmán is gondolkozom jelenleg.
Elég lenne-e egy középszintű matek és egy emelt infó érettségi, hogy felvegyenek? Vagy mire számítsak? Milyen nehéz lehet?
Matekból nem vagyok valami jó de megküzdök vele, infó jól megy. Jelenleg rendészeti szakon vagyok ami nem nagyon jött be és sajnos a szemem miatt már nem is tudnék elhelyezkedni.
Mit tanácsoltok?
Köszi a válaszokat
2020. jún. 18. 18:54
1/3 anonim válasza:
Igen, elég. Már 280 pont körül be lehet jutni.
A matek a fő érettségi követelmény, illetve az infó is a választható tárgyak között van.
De tipikusan azon szakok egyike, ahová nem bejutni nehéz.
De elvégezhető.
2/3 anonim válasza:
Elég a közép matek és az emelt info. Mérnöki szakra úgy menni, hogy nem vagy valami erős matekos necces. Szerintem egy kicsit gyúrni kéne a matekra. Ha az infó jól megy, akkor mehetnél más mérnöki szakra is (ha mindenképp mérnök akarsz lenni), ahol több az infó.
3/3 anonim válasza:
#2: Miért? Analízis 1-3 nem húzósak. A 2 már igen! De ez csak egy tárgy.
A fizika sokkal, de sokkal fontosabb gépészmérnök szakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!