GÉPÉSZMÉRNÖK hallgatók a ti egyetemeteken, főiskolátokon, hogy néznek ki a mechanika tárgyak követelményei milyen évközi és vizsgaelvárások vannak? BME, ME, SZE, SZTE, GAMF, OE stb.
nálunk a SZIE-n ezek az elvárások:
statika: 3 évközi nagyzh(3x10) 4 kiszh(4x2) 3 nagyházi(3x4), félév végén vizsga: 2 feladatot húzunk, egy igénybevételi ábrásat és egy teljesen random feladatot valamint egy elméleti tételt, van egy kis idő a kidolgozásra majd szóban elmagyarázzuk a vizsgáztatónak
szilárdságtan: 3 nagyzh 4 kiszh 3 nagyházi 1 mérési jegyzőkönyv, félév végén vizsga ugyan úgy mint statikából
mozgástan: 3 nagyzh 12 kiszh előadások végén 3 nagyház, gyakjegy
a 3 tárgyból a 3. félév vizsgaidőszakában szigorlatot kell tenni mely a szakosodás előfeltétele a matematika szigorlat mellett: 2 feladatot húzunk: 1 szilárdságtant és egy mozgástant egy jókora mennyiségű vizsgafeladatsorból valamint egy elméleti mozgástan tételt, kidolgozási idő majd a vizsgáztatóval jó esetben egy hosszas elbeszélgetés ahol az oktató mélyrehatóan kideríti, hogy mennyire sikerült elsajátítani a tárgyakat.
bsc-n csak ez a 3 mechanika tárgyunk van, majd msc-n lengéstan és rugalmasságtan, rezgéstan is van csak nem tudom már pontosan mikor meg kiknek
ez mindegyik tárgyra érvényes: a nagyzh-t zh füzetből tépjük 3x30 feladat közül helyszámmal kell megoldani szerkesztéssel, levezetett számolással, csak 4 tizedesjegy pontosságú eredmény elfogadott, csak végeredménnyel rendelkező szerkesztésre és számolásra jár pont, részpont nincs
a házi feladatokat csak akkor fogadják el ha az összes szerkesztés és számolási eredmény pontosan ki van számolva és a kiadott ellenőrzőprogrammal át van ellenőrizve, a házikat csak milliméterpapíron kézzel szépen rendezetten írva szöveges magyarázatokkal fedőlappal, harmonikaszerűen összeragasztva keretezve, oldalszámozva, a műszaki rajz szabványai szerinti rajzokkal kiegészítve a házi feladatokat is helyszámmal kell megoldani
a helyszámmal kerülik el, hogy esetleg azonos házi feladatok vagy zh-k kerüljenek megiratásra.
Nálunk a BME-n van kb. két ZH mindegyik, egyet pótolhatsz. :D
Ha nem sikerül ez a kettő, akkor majd lehet jövőre próbálkozni. Szóval elég nagy cumi. Pláne, hogy tele van olyannal, amit életemben nem láttam, és azt se tudom, hogy kell nekifogni.
Szintén nincs keresztfélév belőlük.
BME-ről tudok írni, már pár éve csináltam, nem tudom, most hogy van. Statika+szilárdságtan+dinamika+rezgéstan(+VEM).
Minden tárgyból 2 zh, 2-4 házi, sziltanból és dinamikából vizsga is. Rezgéstanos félév után (ideális esetben a 4. félév, valóság ettől átlagban igencsak eltér) szigorlat a 4 tárgyból. Írásbeli+szóbeli. A szakosodásnak ez nem feltétele (kivéve talán a fejlesztő szakirány), a matek szigó viszont igen.
Minden tárgyból volt keresztfélév, az előző válasz alapján ez már elmúlt.
Bocsi, jogos. :)
Én nem a GPK-ról írtam, hanem a KJK járműgépész szakról. :)
Igazából a tananyag ugyan az, de mégis kicsit más a számonkérés GPK-n, mint KJK-n.
#1 válaszadó voltam.
SZE:
Statika
Szilárdságtan
Mozgástan
Rezgéstan
Végeselem
2-6. félév, de a többségből asszem van keresztfélév, szóval nem feltétlen csúszás, ha egyet ismételni kell.
Első négyből: 2 ZH év közben, 6-7 és 12. héten kb.
2 feladatmegoldás (8-8 pont) és 2 rövid elméleti kérdés (2-2 pont) minden zhn.
Jó összpontszám esetén megajánlott szerezhető. 1 db pótzh 13-14 héten.
Vizsga olyan mint 2 zh együtt. (4 számolós, 4 elméleti feladat)
Sziltanból és rezgésből lehet laborbeugrót írni, laborra elmenni és abból jegyzőkönyvet leadni plusz pontért=jobb jegyért.
Végeselemből kicsit más, ott asszem 1 elmélet és 2 számítógépes zh, vagy ilyesmi.
Ahogy elnézem, nem nálunk a legnehezebbek, de azért készülni kell itt is.
Viszont egy szigorlathoz nem sok kedvem lett volna, azért részvétem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!