Ha gimnáziumban biosz-kémia tagozaton tanulok akkor egyetemen tudok menni számítástechnikára?
Ahogy az előző írja.
Ennek a dokumentumnak a 14-15. oldalán találod az informatika képzési terület általános felvételi információit, illetve hogy az ide tartozó szakok felvételi követelményei mennyiben bővülnek az általánoshoz képest. Sajnos egyik szakon sem számít felvételi tantárgynak a biológia vagy a kémia.
A jó hír az, hogy ha érdekel valamennyire is az informatika (márpedig a kérdésből gondolom, hogy érdekel), akkor az írásbeli érettségi feladataira nem túl bonyolult felkészülni. Emelt szinten van még programozás, de szerintem az se húzós magadtól, csak időben meg kell tanulni egy programozási nyelvet (pl. python), hogy ne az legyen, hogy "jaj pont nem jut eszembe a parancs". A szóbelin ugyanúgy van egy tételsor, mint akármelyik másik tantárgynál (emelten témakörök).
Ugye a probléma az, hogy matekból és/vagy informatikából jelenlegi szabályok szerint emeltezni is kell. Ez attól függ, melyik meg jobban. Nem tudom, hogy nálatok van-e matek fakt, de ha igen (és a tanár se túl szar, meg érdekel), akkor a matek emelt írásbeli simán meglhehet >80-90-re. A szóbelinél 25 tételt kell beseggelni, az szerintem ennyivel könnyebb, hogy egyértelmű tételek vannak, nem témakörök.
Ha informatikából emeltezel, akkor ugye az írásbeli annyival több, hogy kell programozni is. A szóbelin meg témakörök vannak. Cserébe matek középen nincs szóbeli, így egyel kevesebbre kell készülni.
A fizikát teljes egészében kihagytam. Először is szerintem informatika területre egyébként is jobban jársz informatikával, másodszor a fizikát nehezebb magadtól tanulni, mint az informatikát (szeintem).
Persze nem tudom, hogy a biosz-kémia tagozat pontosan mit takar. Tehét hogy vannak faktok, van-e infó, van-e fizika, mennyi energiát kell befektetni a biológiába és a kémiába... De amit írtam, azt szerintem így is áll, matek + infó kombinációval jársz a legjobban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!