Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen infó szakot érdemes...

Milyen infó szakot érdemes elvégezni?

Figyelt kérdés
Ami nehezebb mint az info könyvtáros de nem olyan vészesen nehez

#egyetem #szakma #informatika #informatika szak #Informatika egyetemi szak
2020. jún. 14. 17:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
16%
2020. jún. 15. 18:51
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

Alapvetően, az informatikára igaz, hogy sokkal jobban számít a tudás, mint a papír. Ha már arra játszol, mi könnyebb, akkor nem biztos, hogy ez neked való. Külföldön is elmondható, hogy a kiváló nyelvismeret mellett is a magas szaktudást díjazzák.

Elvégezni azt érdemes, amelyik érdekel, és szívesen foglalkozol vele. Ha könnyűség kell, akkor OKJ-vel is el tudsz helyezkedni, még akár egész jó fizetésed is lehet. Ha igazán érdekel, akkor a mérnökinfó az inkább műszaki szemléletet igényel, ilyen jellegű tárgyak is vannak (szabályozástechnika, fizika). A proginfó inkább matematikus-elméleti szemléletű. A gazdinfónál erős (a többihez képest) gazdasági vonal. Üzemmérnök meg egy lebutított mérnökinfó, ettől még az se OKJ szint.

Java vagy php programozó OKJ-vel is lehetsz. Az info szakok nem tartoznak a könnyű szakok közé...

2020. jún. 15. 21:00
 13/20 A kérdező kommentje:
A gazdaság maga nagyon érdekel csak nem tudom mi kell gazdaság infón mert ilyen hogy sinus cosinus meg ilyen vackok nagyon nem mennek mert gondolom tangens cotangens nem kell nem tudom milyen matek kell de maga a gazdaság érdekle átlagot tudok számolni nm tudom milyen matek kell gazdaság infon mert maga a gazdaság érdekel (azzal hogy milyen magyar orszag helyezete hobby szinten foglalkozok is )
2020. jún. 15. 21:13
 14/20 anonim ***** válasza:

Az egyetemi matek azért nem piskóta, a sin meg cos a legkevesebb, örülni szoktam ha ilyet látok :DD cotangens hogy ne kéne, sőt még tudnád mik vannak. arcus cotangens, a hiperbolikus trigonometriai függvények stb.

analízis 1-2, diszkrét matek, valszám, komplex számok, vektoralgebra, vektorgeometria.

Gazdasági tárgyaknál már alkalmazott matek kell, pl. egy grafikont elemezni tudj, le kell deriválnod vagy integrállal a görbe alatti területet kiszámítani stb.

Ja, meg a statisztika is elég komplikált tud lenni. Viszonyszámok, kvantálás, regresszió stb.

Nézz meg pár tárgytematikát hol mit kérnék. BME-én pl szóbeli tételbizonyítás is van még tudtommal.

Mérnökinfón a fizikai számítások se kutyák néha.. SAS, matematikai modellalkotás és optimalizálások, formális nyelvek.

Programozós tárgyaknál illik ismerni az algoritmusok műveleti igényét is matematikai szemszögből. A CPU aritmetikai egysége hogy dolgozik.

2020. jún. 15. 22:28
 15/20 A kérdező kommentje:
A gazdasági infó és az üzemmérnök infó ami tervbe van de akkor megnezem ezeket az analizis meg deriválás meg grafikon elemzés
2020. jún. 15. 22:43
 16/20 anonim ***** válasza:

#13 Gazaságinformatikán nem fogsz tanulni a magyar gazdaságról, politikáról és egy ország vezetéséről.

Sokkal inkább egy cégekre, kliensekre, vásárlókra kell gondolni a gazdaság alatt, és ahogyan alkalmazni tudod az információs rendszereket illetve magát az informatikát/technológiát egy üzlet/cég futtatásához, meg amivel azt be tudod indítani, igazgatni, elemezgetni. Meg esetleg olyan dolgok, ahol neked kell levezényelni egy projectet (Project management). Meg még van jó pár alapozó gazdasági tárgy, de ez egyetemtől is függhet.

Szóval jól rágj át pár tanmenetet, hogy miről is szól a gazdinfó, mert nem arról amire te gondoltál. Az, hogy nézet a híreket és követet a politikát illetve Magyarország gazdaságát, nem lesz elég, meg nem is jön igazán szóba a szakon.

2020. jún. 15. 23:36
 17/20 A kérdező kommentje:
Akkor ez a gazdaság az inkább ilyen marketinges?
2020. jún. 15. 23:56
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem. Vállalati pénzügyes, vállalatirányításos. A marketing egy teljesen más szakma. Hú, messziről indulsz, hallod!
2020. jún. 15. 23:57
 19/20 anonim ***** válasza:

Konkrét tantárgyak és tananyagok kidolgozva gazdinfóról. Olvass bele!

[link]

2020. jún. 15. 23:58
 20/20 anonim ***** válasza:

A gazdinfó kicsit más, mint elképzeled :D

konkrétan milyen tárgyak vannak:

Mikro és makroökonómia az alapja mindennek kb. Menedzsment, vállalatgazdaságtan, számvitel, adatbázisok, VIR, kontrolling, banki infó, üzleti rendszerek és üzleti intelligencia, társadalom tudomány jellegű tárgyak esetleg választhatóként. Kötelezőként választhatóként nyilván a mélyebb IT jellegű tárgyak, webtechnológia, programozós dolgok, mérnökibb témák. AI témakör is szerintem minden egyetemen van.

SAP, SAS és más ERP rendszereket is biztos ismerni kell.

2020. jún. 16. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!