Hogyan készüljek középszintű történelem érettségire?
Jövőre érettségizek és nagyon fontos lenne, hogy jó %-ot érjek el a közepeken. Inkább reál beállítottságú vagyok( biosz és kémia emeltet fogok csinálni), sajnos nem az erősségem a töri.
Eddig a Mátyus féle barna könyvet és az Érettségi mintatételek történelemből könyvet használtam a Száray-féle tankönyv mellett kiegészítésképpen.
Ha most elkezdem a tanulást, lehetséges az ötös érettségi?
Ezen két plusz könyv elegendőnek bizonyul? (Persze, tudom a Mátyus néha túlmenően részletes)
Ezeken kívül hogyan érdemes készülni?
Szívesen fogadok tapasztalatokat!
#9 Gratulálok az ötös érettségihez, sorstárs:D Remélem az emeltek is jól sikerültek!
#11 Úgy, hogy nem mindenkinek “ áll rá az agya” a megtörtént események egymást követő összefüggéseinek memorizálására.
Most napi 2-3 órát tanulok töriből, viszont elég lassan haladok. Még nem néztem érettségi feladatsorokat, mert nem értem a tananyag végére (a 12.-es anyag hiányos még), de remélem hogy tényleg nem lesz vészes, ahogy írtàtok:)
A legfőbb gond az az, hogy nehezen ragad meg, ahogy te is írtad #15. Egyébként két emeltre kell még készülnöm (biosz, kémia), de nem a duplázásra hajtok, legalábbis idén nem. Ha nem vesznek fel elsőre, akkor újra nekifutok a két emeltnek, de azért jó lenne a törit jól megírni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!