Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan készüljek középszintű...

Hogyan készüljek középszintű történelem érettségire?

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizek és nagyon fontos lenne, hogy jó %-ot érjek el a közepeken. Inkább reál beállítottságú vagyok( biosz és kémia emeltet fogok csinálni), sajnos nem az erősségem a töri.

Eddig a Mátyus féle barna könyvet és az Érettségi mintatételek történelemből könyvet használtam a Száray-féle tankönyv mellett kiegészítésképpen.

Ha most elkezdem a tanulást, lehetséges az ötös érettségi?

Ezen két plusz könyv elegendőnek bizonyul? (Persze, tudom a Mátyus néha túlmenően részletes)

Ezeken kívül hogyan érdemes készülni?

Szívesen fogadok tapasztalatokat!

2020. jún. 12. 17:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
A közép szint egy 0...basszus hogy lehet utalni a humán tárgyakat... Olyan mint amikor azt mondták ( állítólag Göringde ez nem igaz.. Egy színdarabban hangzott el pontosabban 1933-as Schlageter című drámájában) "pisztolyér nyúlok ha meghallom a kultúra szót"
2020. jún. 15. 22:03
 12/16 A kérdező kommentje:

#9 Gratulálok az ötös érettségihez, sorstárs:D Remélem az emeltek is jól sikerültek!

#11 Úgy, hogy nem mindenkinek “ áll rá az agya” a megtörtént események egymást követő összefüggéseinek memorizálására.

2020. jún. 16. 00:22
 13/16 anonim ***** válasza:
25%
Az emelt töri na az már nem sámli, a sima érettségi alig ér vmit
2020. jún. 16. 06:53
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
Én négy év alatt nem tanultam sokat törire, érettségire is csak elolvastam a barna összefoglaló könyvet, meg megtanultam a régi egyetemes és a 48 utáni magyar érettségi témaköröket és 93% lett a közepem. A teszt része sima logika + atlasz, az esszékhez meg ha megtanulsz vázlatot írni (fogalmak, ok-okozat) sima lesz (én esszékben csak 3 pontot vesztettem összesen).
2020. jún. 16. 13:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Függ attól is, hova akarsz jelentkezni egyetemre. Más érettségi nem jöhet szóba? Ha nem erősséged, akkor nem pazarolnám rá az energiát, inkább választanék valami mást, ami reálos. Persze lehet más típusú ember vagy, de én sose tudtam 5-ösre megtanulni azt, ami nem érdekelt, nem voltam jó belőle sose.
2020. dec. 28. 21:03
 16/16 A kérdező kommentje:

Most napi 2-3 órát tanulok töriből, viszont elég lassan haladok. Még nem néztem érettségi feladatsorokat, mert nem értem a tananyag végére (a 12.-es anyag hiányos még), de remélem hogy tényleg nem lesz vészes, ahogy írtàtok:)

A legfőbb gond az az, hogy nehezen ragad meg, ahogy te is írtad #15. Egyébként két emeltre kell még készülnöm (biosz, kémia), de nem a duplázásra hajtok, legalábbis idén nem. Ha nem vesznek fel elsőre, akkor újra nekifutok a két emeltnek, de azért jó lenne a törit jól megírni

2020. dec. 28. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!