Ha befejeztem a mesterképzést, hogyan vegyek részt a tudományos életben és mutassak fel eredményeket, ha szeretnék doktorira menni és az feltétele a doktori képzésre jelentkezésnek?
Figyelt kérdés
Már jó pár éve végeztem a mesterszakkal és a doktori képzés jelentkezési feltételei között szerepel a kezdeti tudományos tevékenység (TDK helyezés, publikáció, stb) igazolása. TDK-ztam anno, de nem értem el helyezést, szóval az nem számít elvileg... Az egyetemen kívül pedig nem jutottam kutatás közelébe egyáltalán, eddig egy multinál dolgoztam, ott nem épp az efféle kutatásról szól a munka. Ha abban a két évben nem nagyon volt lehetőségem mást csinálni, most már nem is tudok semmit tenni, amivel felvennének doktori képzésre?
Hogy oldhatnám meg?
2020. jún. 1. 14:13
11/12 anonim válasza:
12/12 anonim válasza:
Az első és legfontosabb lépés, hogy kell keresned egy témavezetőt, konzulenst aki majd a doktori témavezetőd lehet, de már azt megelőzően is bevon a kutatásaiba és segít olyan publikációkat készíteni, amik egyrészt lehetővé teszik a doktori felvételedet, másrészt amit később a doktori fokozatszerzési eljárásban (majdani értekezésed fejezeteként) is fel tudsz használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!