Magyar érettségire miből lehet felkészülni? (könyv, honlap cím. )
Továbbtanuláshoz magyarból újra fogok érettségizni 2011.májusában.
Van valamilyen ötletetek,hogy melyik könyvből,honlapról tudnék segítséget kapni,verselemzésre...stb. gondoltam.
Tudom,hogy a szóbeli egy adott tételsor,amit ki kell dolgozni,de az írásbelitől tartok jobban.
Én segítek neked szívesen, akár közép, akár emelt szinten érettségizel :)
Magyar szakos vagyok :)
kissannita@citromail.hu
Én középszinten írtam 75%-ot, úgy, hogy soha életembe nem tanultam magyart. Szerintem a magyar pofonegyszerű, és egy nagyon kicsi rákészüléssel bőven 80% felett lettem volna, de nekem a matematika és az informatika kellett, mivel reálos vagyok leginkább.
Verselemzés: Figyelj oda órán, érettségin meg írd le a saját nézőpontodat. A saját nézőpont is nézőpont. Leírod, hogy ez a sor azt jelenti, hogy szerintem a költőnek hasmenése volt. Ha meg tudod indokolni, hogy miért, akkor elfogadják. Logikusan kell gondolkodni.
De az egyetlen tanácsom az az, hogy az előző évi érettségiket kezd el csinálgatni, így lesz némi rutinod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!