Szerintetek idén lehet 410 pont körül a vidéki orvosi egyetemek? Pécs érdekelne
#12 Ez igaz, de attól még meg kell tudni ugrani az első akadály = elérni a kellő pontszámot érettségin.
Azért nem mondanám, hogy a biosz IQ...
#12 Nem gondolnám azt, hogy a biosz és a kémia egy szimpla IQ teszt lenne. Amellett meg a tizenhármasnak igaza van, hogy az első akadály, hogy elérje a megfelelő ponthatárt. Ha nem tudja megcsinálni ne menjen el orvosnak. Főleg az orvosi nem arról híres, hogy majd IQ-ból megírod a dolgokat, mint az "agyament" a biosz és kémia "IQ-tesztet".
+
Majd júliusban kiderülnek a ponthatárok és akkor kiderül, hogy kinek van igaza. Én mindenesetre kitartok amellett, hogy nem fog csökkeni 15-20 ponttal a ponthatár.
Nem attól lesz jó orvos, viszont kell hozzá, hogy egyáltalán orvos lehessen, különben be sem kerül az egyetemre. Engem másodjára vettek fel. Mikor először felvételiztem Pécsre 407 volt a ponthatár, következő évben már 420. És azóta sem csökkent olyan nagyon.
#11 tuti, hogy azért hogy több ember jusson be, nem csökkentenék, hisz a klinikákon ígyis sokan vagyunk a gyakorlatokon.
#6 vagyok
én tavaly szóbelivel javitottam 74-ről 80-ra
illetve 58-ról 66-ra de idén az emeltem 70 feletti lett szóval jól jártam hogy újra nekiugrottam. Viszont volt sok olyan ismerősöm is aki tavaly 93 pontos bioszt írt, és lerontotta, meg olyan is aki 77-es kémiáját 67-re lehúzta ha jól emlékszem a számokra.
azt viszont ne felejtsd el, hogy az egyetem a minőség védelmében megtarthatja a ponthatárokat, nem kötelessége lejebb vinni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!