Dolgozó embernek esélye sincs nappalin tanulni, igaz?
Amit kinéztem, csak nappalin indul. Van már diplomám, családom, heti 40 órás munkahelyem. Alap szak, nem mester, mert ennek több értelmét látom.
Nincs ilyen jogi lehetőség, hogy a tanulmányaim idejére fizetés nélküli szabit kérjek? :) Fel kell mondanom mindenképpen, igaz?
23.39 vagyok
szeretném kiábrándítani azokat, akik azt hiszik, hogy nyelvet lehet tanulni egyetemen. NEM LEHET. oda megfelelő tudással kell érkezni. első évben van lapvizsga, ehhez kapcsolódóan van készségtárgyak, ahol fejlődhetsz, de ha nincs megfelelő nyelvtudásod, véged van.
Én angol szakot végeztem. Az első perctől bármi bajom volt, angol kellett mondanom, főleg, hogy magyarul nem beszélő tanáraim voltak többségben.
Keményen van nyelvtan (nem múlt, jelen idő, szenvedő szerkezet stb.! hanem mondatelemzés, szemantika, stilisztika, morfológia,szövegnyelvészet stb. )iradalomból 15-20 kötelező olvasmány félévente, angolul. Több száz oldalas regényt nem lehet szótárral olvasni! És országismeret is van rendesen....
Köze nincs a felőoktatásbeli nyelvszaknak, egy nyelviskola szintű oktatáshoz!
Bocsáss meg utolsó, nem úgy gondoltuk. Ha valaki nem akar nyelvészetet, szociológiát, filozófiát, irodalomtudományt, vallástörténetet, meg ilyen, sokak számára érdektelen tantárgyakat tanulni, hanem csak a nyelvet felsőfokon, ahhoz nem kell egyetemnre járni, kivéve, ha papírt akar. Idegennyelvű irodalmat otthon is tud olvasni az ember.
Ha a kérdező azt mondta volna, hogy érdekli az atomfizika, akkor kéne egyetemre járnia.
Az arab férjed által, arab nyelvből, csak a passzív nyelvtudásod növekszik... ez most mi?!
Nem beszélgettek talán, mert csak a férjed beszél, Te meg engedelmeskedsz? Nem engedi, hogy hozzá szólj? Vagy a férjed siketnéma? Hülye vicc volt.
Van lehetőséged rá, van kedved is rá, AKKOR CSINÁLD, vagy temesd el magad a hétköznapokban.
81%-os: Azért egy arab szak kicsit más, mint az angol. Ugyanis angolt tanítanak minden középsuliban, arabot meg nem nagyon.
Anglisztikára alapból kötelező az emelt szintű nyelvi érettségi angolból, míg az ilyen "egzotikus" nyelvekhez nyelvtudás sem kell!! Még oroszra is el lehet menni úgy, hogy egy szót sem tudsz...pedig azt még tanítanak is jó pár helyen.
utolsó
azon a nyelvszakon, ahol mehetsz nyelvtudás nélkül is, 1 éved van, hogy megfelelő szinten elsajátísd a nyelvet. utána zúdítják a nyakadba a tárgyakat. szóvel ott sem árt, némi elő tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!