Gimiből szakközépbe?

Figyelt kérdés

Gimnazista 11. osztályos tanuló vagyok, és valószínű bukok matekból.

Át szeretnék menni egy szakközépbe gépjármű mechatronikai technikusnak.

Mi lenne a helyes döntés szerintetek?

2020. máj. 20. 11:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Azt ugye tudod, hogy akkor újra kell kezdened 9.-től?
2020. máj. 20. 12:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, tisztában vagyok vele.
2020. máj. 20. 12:15
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem próbáld megcsinálni itt már az érettségit. Nem jártál még matek tanárnál? Hátha tud segíteni, az én volt osztálytársaimat is ez mentette meg a bukástól.

Ha most átmész gépjármű mechatronikai technikusnak az öt év. (Emellett ott is lesz matek rendesen.) Viszont, ha maradsz gimibe akkor 1 év még az érettségiig. Úgy tudom, hogy érettségivel 2 év alatt megszerezhetsz technikusi végzettséget is, ha ezt a szakmát akarod.

2020. máj. 20. 12:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Há így már csak 2év múlva lehet érettségim😞. Még talán a pótvizsga,viszont abba meg valamiért nem nagyon bízok..
2020. máj. 20. 12:37
 5/11 anonim ***** válasza:
90%

Ne így állj a pótvizsgához. Nekem is több osztálytársam bukott, nem tanultak rá semmit, de a tanárok csak átrugdosták valahogy.

Készülj fel rendesen, járj matektanárhoz és hajrá, pótvizsgánál engedékenyebbek a tanárok.

Hidd el, később megbánnád, ne akarj 5 évet elpazarolni az életedből.

2020. máj. 20. 12:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Igazad van!
2020. máj. 20. 12:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Az én osztálytársaim most leérettségiztek matekből, pedig vannak olyanok akik minden évben pótvizsgán átjutottak. Sokat kellene gyakorolnod és akkor meg lesz az eredménye. Még van vissza a tanévből 3 hét, kérd meg a tanárod, hogy adjon javítási lehetőséged. Általában ezt értékelik. Viszont ha most feladod és átmész szakközépbe kidobtál 3 évet ,ami nagyon sok 16-17 évesen. A technikusit kb 21-22 évesen végeznéd el, viszont ha gimi után mész el, akkor kb 20 évesen meglesz az is.
2020. máj. 20. 12:52
 8/11 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy nagyon nem kedvel a matek tanárom,azt ne kérdezzétek miért ,mert én se tudom...

Már kérdeztem őt is hogy miből tudnék dolgozatot írni hogy tudjak javítani ,viszont erre a válasza csak az volt hogy majd pótvizsgán lesz lehetőségem javítani.

2020. máj. 20. 13:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha az megnyugtat nem csak ő lenne bent a pótvizsgán, hanem több tanár is. Így indokolatlanul nem tud megbuktatni, ha a többi tanár látja, hogy készültél.
2020. máj. 20. 14:11
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne hagyd veszni a gimit, ha mar idaig eljutottal! Erettsegizz le itt, es ha az megvan, biztos van OKJ-s kepzes, amellyel megszerezheted a vagyott szakmat, csak nezz utana. A matekrol ugyanazt mondanam, hogy keress fel egy kulontanart, aki segit neked felzarkozni es letenni a javito vizsgat( ha buksz) Egyebkent ne igy allj hozza hogy megbuksz, ertem en nehez lehet foleg igy tavoktatasban, de nem lehetetlen azt megcsinalni. Sot, szerintem eleg nehez megbukni gimnaziumban, egyetemen mar sokkal konnyebb, hidd el nekem. A pikkelo tanarrol meg annyit, hogy probald meg oszinten megbeszelni hogy mi is a baja, ha nem juttok semmire, akkor ha lehet valts matek csoportot!
2020. máj. 22. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!