Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kellene tennem történelemből...

Kellene tennem történelemből is emelt szintű érettségit? Többi lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most vagyok fakultáció választás előtt, és a felvin azt írták az iskolához, ahova menni szeretnék, hogy egy emelt szintű érettségi szükséges (magyarból szeretnék emeltezni), ahhoz, hogy felvegyenek, de ahogy láttam nagyon kiemelték a történelmet, és az osztályfőnök is erősen ajánlja mindenkinek a 2 fakultációt, még akkor is, ha csak az egyikből lesz emelt. Lehet, hogy csak egy emeltet kérnek, de mi van ha a történelmet is olyan részletesen kérik majd számon, hogy szükséges hozzá a fakultáció?

Azért ide írom a kérdésem, mert az osztályfőnökkel nem igazán lehet ilyenekről beszelni, hiába lenne ez is az egyik feladata, emellett anyával se tudom megbeszélni.

2020. máj. 17. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha leírod a szakot akkor hamarabb tudunk segiteni, hogy kell e vagy nem.

Ha nem feltétel nem kell, a fakt talán azért jó mert többet tanultok töriből, ami ha történelemmel kapcsolatos dolgokat fogsz tanulni az egyetemen hasznos lehet (talán kevesebbet kell majd tanulnod).

Viszont meg is szívathatod vele magad hogy feleslegesen nehezítesz.

2020. máj. 17. 20:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen szak

Vannak szakok ahol nagyon fontos lenne viszont vannak olyanok ahol hiába az egyik kötelező nem feltétlen kell és nincs hátrányod ha másból csinálod

2020. máj. 17. 20:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Jog- és államtudományi karra szeretnék menni.
2020. máj. 17. 21:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Jogra tényleg jól jönne ha mindkettőből emeltre mennél mert az +100 pont és jogon nagyon magasak a ponthatárok
2020. máj. 17. 21:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A történelem emelt nagyon jól jönne. És könnyebb is, mint a magyar. :) Sok szerencsét!
2020. máj. 19. 11:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Jogra tényleg jól jön. De egyébként ne az ofőt ossza be az időtöket ha, nem ti. Ha nem két faktot választozok akkor nem. Nem ő dönti el ha nem ti. Nyilván jó a két fakt, de időd is kell, hogy legyen arra is és a tanulásra is.
2020. máj. 19. 15:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha jogra akarsz menni, akkor szerintem mindenképpen gyúrj rá a törire, mert azt biztos, hogy nézik a pontszámításnál.

És igen, mindkettőből jó lenne emelt érettségit rakni, viszont az elején én is hasonlóan indultam. Felvettem mindkettő faktot(a magyarral sokat dilemmáztam, hogy felvegyem-e egyáltalán)Nagyon sok időmet felemésztették, mert nekünk nem az órarendbe van beépítve, hanem délután órák után még a suliban maradunk 2 órát.Amennyire az elején biztos voltam a töriben, annyira ment el tőle a kedvem hónapok múltán és éreztem, hogy csak az időmet pazarolom. Emelt feladatlapokat csináltunk minden órán, de szerintem ezt mindenki megtudja otthon is csinálni és az esszék gyakorlása sokkal fontosabb lenne, mert sok pont múlik rajtuk.

Nem akarlak lebeszélni róla, hogy felvedd őket, de azért jól gondold meg!Ha csak az egyiket vennéd fel, akkor meg azt vedd fel, amelyiket jobban szereted, hogy ne egy kínszenvedés legyen az óra.

#5-el sajnos nem tudok egyet érteni.Szerintem ez egyénfüggő, mert én személy szerint sokkal jobban szeretem megoldani az emelt magyar feladatlapokat , mint törit:D

2020. jún. 5. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!