Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia mesteri: az ELTE-t...

Biológia mesteri: az ELTE-t vagy az Állatorvostudományi Egyetemet ajánljátok?

Figyelt kérdés

Leginkább a következő szempontokból örülnék, ha megosztanátok a tapasztalataitokat: tanárok, tanórák minősége, elmélet és gyakorlat egyensúlya, diákélet - az ELTE-ről van egy csomó infó, ÁTE-ről kb semmi, karrierlehetőségek, nemzetközi kapcsolatok és lehetőségek, mobilitás esetén milyen könnyen fogadják el a kinti krediteket, távolság a campus és a kollégiumok között, szakdolgozat elkészítése (mennyire önálló kutatómunka, kapott segítség) stb. - bármi, ami fontos lehet.

Az ÁTE-n nem érződik, hogy a biológus hallgatók csak másodrendű figyelemben részesülnek, mert a hangsúly az állatorvosi képzésen lenne?

Hallotatok olyanról, aki átiratkozott volna egyik egyetemről a másikra ezek közül?

Tudom, hogy különböző specializációik vannak, de a zoológia és a molekuláris biológiai ágak is érdekelnek, mindkettőn vannak érdekes tantárgyak, szóval ez nem döntő. Azt is tudom, hogy az ÁTE-n csak 20-30 hallgató van, szóval elméletileg "családiasabb" a légkör.

Kérlek, ha az ELTE-ről tapasztalatból írtok, írjátok oda a szakirányt is (IH, MIM, MSGF stb.).

2020. máj. 16. 18:01
A kérdező szavazást indított:
ELTE
ÁTE
ezeknél mind jobb a szegedi
ezeknél mind jobb a debreceni
ezeknél mind jobb a pécsi
inkább menj külföldre, ha tudsz
mind szuper, legszívesebben sorban mindet elvégezném
16 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
87%

ELTE:

-régi nagynevű egyetem

- rengeteg kar, kb város a városban

- ezért rengeteg embert megismerhetsz, könnyen az átiratkozás a szakok között

- én úgy tudom, hogy jól el lehet helyezkedni akár egyetem alatt is

ÁTE:

- kicsi egyetem, emiatt családias hangulat

- a bioszosok nem másodrangú hallgatók

- a képzés elviekben lekörözi az ELTÉT

- az egyetemnek rengeteg a nemzetközi kapcsolata, gyakorlatozni is lehet külföldön, vagy féléveket külföldön tanulni, projektezni

Igazából ajánlom, hogy mindkettő nyíltnapjára menj el, és amelyik szimpatikusabb azt jelöld első helyen (bár úgy tudom, hogy az ÁTÉra több pont kell) , de mindkettőt jelöld majd meg.

2020. máj. 16. 19:00
 2/3 anonim ***** válasza:
84%

Az ELTE-n csak a biotechnológus MSc éri meg (Richter támogatásával), az összes többinél probléma a finanszírozás (1 doboz S, M és L méretű gumikesztyű szerintük elég 1 évig a gyakorlatra úgy, hogy hetente csoportok váltakoznak és minden nap másik kesztyűt kell felvenni - konkrétan én hoztam a munkahelyemről egy dobozzal, mert elfogyott az összes az első félév közepén).

3 éve tértek át új MSc-ra, az óráim 40%-a nem is indul el (ezek a kötelezően választhatóak, amikkel szakosodhatnék még jobban), tanár- és kapacitáshiány miatt. Azaz a mintatanterv egy részét törölhetnénk is.

A tanárok nagy része azért jó, viszont vannak szörnyűek (mint mindenhol). A tanórákra is igaz ez.

A gyakorlatok kaotikusak (a tanár se mindig tudja, hogy most mit is kéne tenni), a munkahelyemen tanultam meg mindent, ha a suliban tanultakra alapoznék, akkor semmit se tudnék.

Az elmélet több. Van csomó "gyakorlat", ami csak a nevében az, valójában otthoni beadandó vagy valami bullshit, így simán összejön egy 90-95%-os elméleti arány.

Diákélet: én nagyon szeretem/szerettem a csoporttársaimat :) Rengeteg nevetés, könnyű barátokat szerezni, általában segítőkészek.

Karrierlehetőségek: ha az ELTE mellett nem végzel valami kutatómunkát (bárhol, akár valamelyik tanszéken), akkor ott fogsz állni munkanélküliként, mert itt a legfontosabb a gyakorlat. Bár a szakdolgozat elvileg a te kutatómunkád, de itt nagy a szórás. Egy csoporttársam kapott egy rakat adatot és egy speci programot fél éve, hogy elemezze ki, majd abból írja meg. Én kaptam egy 2 órás fejtágítást, hogy miről kell kutatnom és nézzek utána, csináljam, majd csináltam 2 évig (ez nem az ELTE, de itt igazából a kutatócsoportot kell nézni, nem az intézményt).

Én MIM-es vagyok (idén végzek), de az ismerőseim szinte minden szakirányon megtalálhatóak és a nagyobb kérdésekben azonos a véleményünk.

2020. máj. 17. 17:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, még jöhetnek!
2020. máj. 20. 15:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!