Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanulnátok a helyemben,...

Mit tanulnátok a helyemben, ha nem sikerült volna befejeznetek a pénzügyi főiskolát, 8 éve otthon vagytok és már 40 évesek vagytok?

Figyelt kérdés
A bgf pénzügy-számvitelt nem tudtam befejezni , kicsúsztam az időből pedig már csak 5 vizsgám volt hátra. Betegségek, időhiány volt az ok, aztán meg hogy megemelték egyoldalúan a tandíjat 100Ftal. Most itt állok semmilyen végzettséggel, gondolkodtam azon, hogy újrakezdjem-e, de a ráépülések miatt minimum3,5 év lenne, az elvégzett vizsgáim 80%-t nem fogadnák el, őjra kellene tenni, főleg a legnehezebbeket is. Adózás, számvitel mert sokat váltottak. Ráadásul már ugye elúszott 3 millióm emiatta suli miatt, nincs kedvem úgy megint egy kocsi árát betolni, ha 40 éves vagyok és nem kapok vele olyan munkát, hogy vissza is hozza az árát. Nem tudom 40 évesen kevés munkatapasztalattal mihez kezdjek. Esetleg Okj pénzüggyel mennyivel keres kevesebbet az ember, mintha diplomás és itt nyilván nem multicéghez fognak felvenni engem?

2020. máj. 16. 14:23
 1/4 A kérdező kommentje:
100 ezer Ft-al, akartam írni
2020. máj. 16. 14:23
 2/4 anonim válasza:
100%
Érdekel.
2020. máj. 16. 14:55
 3/4 anonim ***** válasza:
91%
Az okj-s képzésekkel nyilván sokkal kevesebb információhoz jutsz, mint az egyetemen. Az sokkal töbrétűbb, mint egy okj-s képzés. Nyilván az OKJ könnyebb pont emiatt. Én 40 évesen tuti nem kezdeném el újra a fősulit. Ha már így alakult keress egy okj-s képzést ami tetszik. Szerintem
2020. máj. 16. 14:55
 4/4 anonim válasza:
97%

OKJ-vel lehet, hogy elhelyezkedni sem fogsz tudni, mert az ilyen pozíciókra diplomásokat keresnek, akikből van dögivel.

Én a finishben véreztem el, a szakdolgozat és az államvizsga hiányzik, illetve mivel nem elég a sima középfokú nyelvvizsga, ezért még egy szakmai középfok is. Viszont előtte elvégeztem egy számviteli szakügyintéző OKJ-t. Szóba sem álltak velem sehol ezzel. Főleg, hogy mindenhová kellett volna szakmai tapasztalat is, az pedig pályakezdőként nyilván nem volt.

Szóval ha OKJ, akkor inkább valami más terület.

2020. máj. 16. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!