Most akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Nézegettem a felvi.hu pontszámítót, viszont azt vettem észre, hogy a Debreceni Egyetemen elfogadnák a közepem az emelt helyett, ha az rossz lenne, viszont a BME-VIK-en vagy az OE-KVK-n a felvi ilyenkor azt írja nem értem el a maximum pontot, pedig a kar nem ír elő semmilyen speciális követelményt. Most akkor hogy is van ez?

Attól tartok, hogy az informatika emelten nem fogok 45%-ot elérni, ezáltal nem lenne meg a minimum pontom sem. Viszont tavaly közepeztem is informatikából, ami 81% lett, de ugyebár kötelező lett egy emelt, így nem tudom érek-e vele valamit, vagy mehet a szemetesbe a közép infó eredményem(?)

Idén érettségiztem, ha ez fontos, a közép infó előrehozott volt.

#felvételi #Debreceni Egyetem #villamosmérnök #informatika #pontszámítás #Budapesti műszaki egyetem óbudai egyetem kvk vik
2020. máj. 16. 03:02
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell aggódnod, ha nem éred el a 45%-ot, akkor amúgy sem sok esélyed lenne. Amúgy miértis érnéd el a maximumot??? Nem a minimumra gondoltál? Én nem tudom, hogy eléggé átgondoltad-e ezt az egész egyetemesdit. Inkább menj el valami OKJ-re. Szemetesbe amúgy semmilyen módon nem mennek az érettségi eredményeid.
2020. máj. 16. 09:41
 2/10 anonim ***** válasza:
24%
Ha tavaly informatika ismeretekből volt a közeped, idén pedig informatikai ismeretekből, akkor a közepedet fogják nézni. Az az egy i betű miatt.
2020. máj. 16. 15:20
 3/10 anonim ***** válasza:
12%
Ha különbözik a két név, akkor 6 érettségid lesz, így az emelt csak a követelményt, a közép pedig a pontszámot fogja adni. Érdekes, hogy a Debrecenin megadja a másikon meg nem... Valszeg a felvi.hu-n van rosszul. Egyébként én is hasonlóan megszívtam, mint te. Ha lenne szóbeli meglenne a 45% és felvennének az egyetemre, de minket megszívattak... Egy nyomorék vírus miatt van ez. Fun fact hogy ha jövőre írtuk volna mehetnénk szóbelizni :))( Köszönjük kedves kormány...
2020. máj. 16. 15:25
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A név nem különbözik, mind a kettő sima "informatika" csak az egyik közép- a másik pedig emelt szinten.

Remélem, ha nem lesz meg az emelt 45, akkor megadják a közép pontokat.

Nagyon para lenne, hogy 44% és csak amiatt nem mehetek egyetemre...

2020. máj. 16. 16:13
 5/10 anonim ***** válasza:
18%
Hát, ha sima informatika, akkor valószínűleg nem fogják a közepedet nézni. De még van remény, mert ha a Debreceni Egyetemen azt számítja, akkor lehet, hogy mégis nézik. Olyan meg szerintem nincs, hogy egyik helyen így, másik helyen úgy nézik. Ha a Debreceni a valós számítás, akkor mázlid van.
2020. máj. 16. 16:17
 6/10 anonim ***** válasza:
12%
Kipróbáltam a te esetedet az én eredményeimmel, és nálam a BME-nél is megadta. Nézd meg még egyszer, neked is meg kellene adnia.
2020. máj. 16. 16:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam ismét, a BME-nél a mérnökinformatikusnál megadta, a villamosmérnökinél még mindig nem. Neked ott adta meg?
2020. máj. 16. 16:47
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Ne vedd sértésnek, de az egyessel tudok egyetérteni. Ezek az eredmények nem valami bízhatóak. 44% esetén nem 1% hiányzik, hanem 56%. Ha érted mire gondolok. Legalábbis nálunk egyetemen ez volt a mentalitás.
2020. máj. 16. 21:12
 9/10 A kérdező kommentje:
A legutóbbi kommentelő után azt leszögezném, hogy jelenleg nincsen kézzel fogható eredmény és nem ismeri a képességeimet sem. A kérdés csupán arra vonatkozik, hogy hogyan lehet eljárni a legrosszabb esetben.
2020. máj. 16. 23:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Egyébként, ha valaki ezzel kapcsolatban keres választ, e-mail-ben beszéltem az iskolám igazgatóhelyettesével és amennyiben a középszintű érettségivel jobban jössz ki, akkor az emelt csak egy belépőnek számít.
2020. máj. 16. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!