Milyen a keleti nyelvek és kultúrák alapszak?
Melyik a legjobb egyetem?
Sokat kell tanulni?
Melyik szakirányt a legérdemesebb választani? Miért?
Milyen elhelyezkedési lehetőségeim lesznek utána?
Általában milyenek az emberek ezen a szakon?
Jó nyelvtudást is ad az irodalmi és történelmi ismeretek mellett?
Érdemes egy ritkább nyelvre menni?
Milyen tapasztalaitok vannak vele kapcsolatban? Ajánlanátok másnak? Miért?
Szia! Én közgazdasági szakra jártam, de mivel tanultam kínaiul,innen onnan elég sok ismerősöm van ilyen szakokról.
A benyomásom az hogy minimális nyelvtudást ad, mármint tényleg, meglepően keveset, és semmi hangsúlyt nem fektetnek a kiejtésre. Az emberek viszont jófejek, igazából a közös érdeklődési kör sokat dob ezen. Szerintem az elte és a pázmány között nincs semmi különbség, nem vettem észre hogy az eltés fiúk lányok jobb szakemberek lennének,sőt az egyik nagyon jó tanárom pázmányra járt erre a szakra közben.
Ha irodalmat, filozófiát, történelmet akarsz tanulni, és érdekel a kelet, biztosan érdekes, izgi órákról hallottam.
Szia! Én másodéves karolis hallgató vagyok. Nekem nagyon tetszik a szak,bár én előtte öt évig tanultam japánul,ehhez meg felvettem a kínait második évben. Az előzetes tudásom kb az első ev anyagát fedte le,elég gyors és feszített tempóban haladunk,sok új szót és nyelvtani szerkezetet tanulunk hétről hétre,így csak annak ajánlom ezt a szakot,aki tényleg elég elhivatottságát érez magában ahhoz,hogy végigcsinálja. Én nem bántam meg,bár meg van egy évem :)
21N
Két év alatt kinaibol kb középszinten vagyunk,Japánból az emelt érettségi miatt már alapbol megvolt a nyelvvizsgam,angolból szintúgy,így három nyelvet beszélek mostanra közel folyékonyan.
21 N
Én arab szakra jártam de már otthagytam.
Szerintem időpocsékolás. Ha szeretnéd mesélek privátban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!