Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehetnék lányként csillagász?

Lehetnék lányként csillagász?

Figyelt kérdés
Nem igazán találkoztam még életem során hasonló érdeklődésű emberrel, lánnyal pláne nem. Bármikor megemlítettem mivel szeretnék foglalkozni mindig kaptam a gúnyos mosolyokat és, hogy találjak valami olyat, amivel meg is tudok majd élni. A szüleim mindig azt akarták, hogy jogra menjek majd, mert a nővérem is ott tanult és az ő sora most elég jól megy. Ez engem soha sem érdekelt, nem tudnám szívvel csinálni. Az álmom az lenne, hogy egy amerikai egyetemen is tudjak kutatni.

2020. máj. 11. 17:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

De mi a kérdés?

Ha ezt szeretnéd csináld, és dolgozz az álmaidért. Semmi sem lehetetlen.

Én nem vagyok egy fizikazseni, de amit szerény kis koponyám felfog, az engem is megfogott ebben a tudományágban. Pedig lány vagyok. Más természettudományban fogok majd tanulni és elhelyezkedni, de egy ugyancsak lány ismerősöm is hasonló célokkal él: csillagászat, űrhajózás stb. És ő sem gyerek már, mielőtt lehurrogná valaki.

Én korábban paleontológus akartam lenni, mindenki gyerekként kezelt emiatt, de ez nem befolyásolta, hogy azt szeretném vagy sem. Végül nem ezt választottam, de annak más okai vannak.

2020. máj. 11. 18:14
 2/6 anonim ***** válasza:
10%
Ha úrja tanulhatnék akkor kémikus helyett csillagász lennék vagy lelkész: nagy duma, kutatni a semmit, biztos pénz van nem is kevés, nulla felelősség. Tiszta királyság! :)
2020. máj. 11. 18:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan én űrkutató-távérzékelő geofizikára járok, de tökre nem lehetetlen meg különleges a dolog, Eltén, földtudományon belül kb több csillagász lány van jelenleg mint fiú :D

Matekot, fizikát nagyon tudni kell, lesz programozás is bőven, valamint itthon nem túl sok lehetőséged lesz, tényleg nagyon keményen kell dolgozni ahhoz, hogy külföldön kutathass. És ez alatt természetesen nem csak a tanulást értem, kapcsolatokat kell építeni, plusz erőket beletenni a dologba, mert a sima jó tanulási teljesítmény nem lesz elég ehhez. SOk sikert, ha tényleg ez az álmod menni fog ha teszel érte!

2020. máj. 11. 18:52
 4/6 anonim ***** válasza:
95%
ELTE-n van pár lány a csillagászok között (legalábbis amikor oda jártam még volt, de én nem csillagászként végeztem).
2020. máj. 11. 18:52
 5/6 anonim ***** válasza:
92%
Valamint igen, talán lejön a válaszomból (előző vagyok), hogy tényleg baromi kevés pénzt lehet vele keresni itthon, az ismertségi körömben előbb utóbb, vagy esetleg mellékállásként mindenki elmegy programozni, mert muszáj, és azért legalább fizetnek.
2020. máj. 11. 18:54
 6/6 anonim ***** válasza:
29%

Igaz, hogy ma már nem olyan a csillagász életritmusa,mint régebben, hiszen az éjszaka automatikusan rögzített felvételeket lehet nappal is elemezni, de azért valószínűleg az éjszaka "élőben" végzett munka mégis valamennyi részét kiteszi a munkának. Egy feleség meg családanya azért ezt a fordított életritmust ritkábban engedheti meg magának, mivel a társadalmi szokásrendszer mégis inkább a férfinek, férjnek engedi meg a családi életből való ilyen kiszakadást. Arra egyértelműen számítani kell, hogy itthon nagyon kicsi az esély csillagászként való elhelyezkedésre, nagy a harc és kifejezetten tehetségesnek, sőt kíméletlenül nyomulónak kell lenni ahhoz, hogy egy nő előre jusson (világviszonylatban is), ami meg szinte egyértelműen a családi élet kihagyásával járhat.

Férfi amatőr csillagászt ismerek, akinek a felesége biztosítja a megélhetését, míg a férj éjszaka csillagászkodik.

2020. máj. 11. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!