Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan írjak töri esszét?

Hogyan írjak töri esszét?

Figyelt kérdés

Tegyük fel csak a forrás,illetve atlasz van előttem,de háttér tudásom semmi(végig bukdácsoltam a 4 évet)!,akkor mit irjak,hogy legalább alap pontokat megszerezzek?

Tér+idő már 4 pont a kettőbe.

De a többi?😕

2020. máj. 5. 19:28
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi az offért, de ez engem is érdekel
2020. máj. 5. 19:34
 2/25 A kérdező kommentje:

2x pótviszgáztam 30x is elolvasok egy oldalt semmi,nekem a matek megy másoknak az nem.

Nagyon kellene a hasznos tipp,mert azóbeli nekem nem menne,nagy szerencse így,hogy nem kell.

2020. máj. 5. 19:36
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nincs háttértudásod próbálj meg minél többet kiolvasni a forrásokból. Érdemes azt az esszét választani ami gazdasághoz kötődik mert ahhoz szokott lenni táblázat. Bizonyos esetekben az okokat is ki lehet találni. Pl. ha a Trianon utáni gazdasági recesszióról van szó akkor el tudod mondani hogy az elcsatolt területek is visszavágták a gazdaságot. Meg ha van táblázat abból is sok mindent ki lehet találni. Pl a mezőgazdaság szerepe csökkent, a vasutak száma nőtt...

Ha semmi alaptudás nincs akkor mondjuk nehéz de ha a szöveges forráshoz van név azt is érdemes megtippelni (mondjuk hadvezér, pap, uralkodó írta-e)

2020. máj. 5. 19:40
 4/25 anonim ***** válasza:

[link]

Nem néztem végig, de történelmet tanít a hölgy. Remélem van benne pár hasznos dolog Neked is.

Sok sikert kívánok!

2020. máj. 5. 19:41
 5/25 anonim ***** válasza:
A legjobb ha karikatúra vagy plakát is van ott általában több dolgot is ki lehet találni. Pl ott egy plakát sztálintól körülvéve katonákkal, tankokkal, léghaj9kkal és repülőkkel akkor levonható hogy politikájának egyik fontos célja a hadiipar fejlesztése volt, és erős volt a személyi kultusza is. Vagy a karikatúrán a körben ülő országokat jelképező emberek egy Kína feliratú tortát szeletelnek fel akkor a Kínáért folyó nagyhatalmi harc kikövetkeztethető, és az is hogy Kína elég védtelen. Most hirtelen nem jut más eszembe. Ja, az atlasz elég sovány most már , de azért érdemes átnézni hátha van benne valami. (Évszám, hely, bármi)
2020. máj. 5. 19:44
 6/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A tipp az hogy elhelyezem terben idoben,es leirom a forrast sajat szavakkal.mas nem megy sajnos.

A videot megnezem!

2020. máj. 5. 19:45
 7/25 anonim ***** válasza:
Még az előző vagyok. Sok sikert, én is holnap írom🙂.
2020. máj. 5. 19:51
 8/25 A kérdező kommentje:

Megnéztem a videot,elengedtem ezt😞

Mondta a no h nem nagyon adnak pontot ha lemasolom a forrast.

Amiket leirtal a plakatrol fogalmam sem volt h hadiipar stb

2020. máj. 5. 19:53
 9/25 anonim ***** válasza:
Hogy ment? Nekem sikerült valamit írni, pedig én se tudok semmit töriből.
2020. máj. 6. 14:14
 10/25 A kérdező kommentje:
Irkaltam minden hulyeseget,bar a keresztenyseg az nem ment sehogyan sem. Kettesben bizok😕
2020. máj. 6. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!