Továbbtanulás így nagy hülyeség?
Jelenleg gimnáziumba járok. Jövőre fogok érettségizni biológiából emelt szinten. Az emelt biológiával elmennék egy négyéves diplomás ápolói képzésre, közben magánúton tanulnám a kémiát (amit jelenleg heti egy órában tanulok, de ez csak nagyon alap, inbkább csak szintentartás). A főiskola alatt leérettségiznék kémiából emelten, ha az sikerül felvételiznék az orvosira.
Azért tettem fel a kérdést, hogy ilyen főiskola mellett tudnék e ilyen szinten a kémiával foglalkozni?.
Emellett, hogy mennyire lenne ez hülyeség, mivel így kb 32-35 évesen állnék munkába, így 72-75 évesen lennék nyugdíjas (ha lesz még nyugdíj). Annyi idősen már nem bírnám úgy a munkát.
Megéri?
Még egy kérdés: A rezisztensi már beleszámítana a munkaviszonyba?
Nem éri meg. Elpazarlod az állami féléveket, az orvosin meg elég drága a tandíj, és ha esetleg megcsúszol vmelyik tantárggyal, még többet fizethetsz...
Ha most nem tudsz 2 emelt érettségire felkészülni, szerinted az ápoló szakon menni fog? Lesz 15 tantárgyad, zh-k, vizsgák, gyakorlatok... az orvosin meg már az elején kiszórják, aki nem oda való.
Szerintem ennek nincs értelme. Ha tényleg orvos akarsz lenni, akkor ne kezdj el mást. Inkább hagyj ki egy évet a gimi után és tanulj. Ha másodjára sem sikerült a felvételi vagy harmadjára, akkor válassz más szakot.
A rezidensek már általános orvosi diplomával rendelkeznek, dolgoznak. Szóval igen, munkaviszony.
Szerintem is inkább hagyj ki egy évet, menj el dolgozni valami alibi helyre, vagy maradj otthon a szüleid nyakán, mindegy, csak tanulj ezerrel az érettségire. A kémia szép tantárgy, az orvos pedig hasznos ember a társadalom számára. Inkább ilyen irányba menj, mint valami hitvány multi alávaló rabszolgája légy.
Nem vagy lekésve semmiről. Sokan halasztanak éveket a diploma előtt.
A nyugdíjjal meg nem kell foglalkozni, úgysem lesz már addigra. (És ez nem holmi közhely)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!