Tényleg hülyeség informatikus-könyvtárosnak tanulni?
Arra készülök, jelentkezés már rég beadva, de csak lebeszél róla mindenki. Mást viszont nem tudok már választani.
Ti mit gondoltok a szakról?
Az a baj, hogy már érettségi óta kihagytam 2 évet. - Dolgoztam, munkanélküli voltam és vagyok jelenleg.
Számomra muszáj az egyetem, mert teljes egzisztenciális csapdába kerültem. Nem szeretnék még 1 évet kihagyni, hiába van bennem is kétely.
Ez igaz... lehetek ugyanitt 3 év múlva is semmit érő diplomával.
De akkor mit csináljak?
Munkám nincs, az ország olyan helyén lakom ahol aztán tényleg semmi melóhely, meg falusi is vagyok...
Mit csináljak?
Munkanélküliként nyelvvizsgázzak le?
Az tény, hogy mondjuk ez nem egy túl jó szak, már ami a piacképességét, az elhelyezkedési lehetőségeket vagy a fizetést illeti. Ugyanakkor gondolom, hogy nem véletlenül választottad ezt és ez érdekelne. Szerintem az sem ér semmit, ha valaki úgy akar pl. proginfóra vagy mérnöki szakra menni, hogy egyáltalán nem érdekli, nincsen hozzá semmi affinitása vagy esetleg nem is megy neki.... Én nem voltam hülye a matekhoz, se a többi reál tárgyhoz, de egy félév után otthagytam a villamosmérnökit, mert azt hittem, hogy felvágom az ereimet. Szimplán azért mentem oda, mert a csapból is az folyt, hogy a mérnöki szakok a jók, azzal lehet jól keresni stb., stb. és ez nekem is tetszett, de rájöttem, hogy ez számomra nem ér semmit. Persze, lehetséges, hogy valakinek más az értékrendje és a magas fizetés érdekében megéri neki olyat tanulni, amit nem szeret és, ami nem érdekli, de én már az egyetemet sem tudtam volna így elvégezni, nemhogy még utána hosszú éveket dolgozni a szakmában. Emiatt én váltottam egy másik szakra, ami "büfébb", de legalább szeretem, érdekel és tudok vele tervezni. Persze, ha érdekelnek a műszaki vagy infós szakok, akkor válaszd azt, mert azzal tényleg elég nehéz rosszul járni...
Kérdező, azt gondold végig, hogy lenne-e más ami érdekelne vagy mindenképpen ezt szeretnéd, csak most elbizonytalanodtál. Ha igen, akkor elkezded ezt és jövőre újra jelentkezel egy másik szakra, bármire ami érdekel, vagy pedig el sem kezded és úgy jelentkezel. Ha kihagysz egy évet, akkor is tudsz pl. nyelvet tanulni, elkezdhetsz egy szimpatikus tanfolyamot, elmehetsz dolgozni stb., vagy, ha szükséged van még plusz pontokra (pl. emelt, nyelvvizsga, OKJ) vagy esetleg más érettségire a felvételi követelmények miatt, akkor arra is lesz lehetőséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!