Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen állatokkal kapcsolatos...

Milyen állatokkal kapcsolatos szakmát tanuljak?

Figyelt kérdés

Mindeneim az állatok. Fajtól függetlenül imádom őket. Nem tudom elképzelni magam másnak.

Akár külföldi egyetem vagy fősuli is szóba jöhet, illetve fontos hogy megéri-e? Vannak terveim és ahhoz sajnos nem elég a magyarországi minimálbér. Későbbiekben egy lónak a tartása a cél, tehát egy jobb fizetés nem lenne rossz.

Sajnos nem vagyok otthon ebben a témában hogy milyen lehetőségeim vannak.

Szóba jöhet ló, tehén, birka, disznó is akár.

Illetve ami megnehezíti a dolgom, hogy jelenleg turizmust tanukok a középsuliban. Emiatt az állatorvosi kilőve, mert nem tanulok bioszt és kémiát, illetve ez a szakma nagyon nem az én világom.

Így is van esélyem állatokkal foglalkozni vagy inkább engedjem el és keressek mást?

Ha kell tényleg kimegyek akár külföldre is egyetemre és dolgozni is hogy megtudjam valósítani a céljaim a fizetésemből.

2020. ápr. 25. 16:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Az a jó,hogy nem kell elkeseredned,mert ha kihagysz 1 évet akkor megpróbálhatnál (akár mosttól,minél előbb) magánúton felkészülni emelt biológiára és kémiára (azthiszem mindkettő kell) és akkor jelentkezhetnél jövőre állatorvosira.

Lóval kapcsolatban Kaposváron tudom,hogy van egy szak de valószínű sokat nem ér,tehát mindenképp az állatorvosi lenne a legjobb. Szerintem tényleg próbáld meg akár itt,akár külföldön (oda ugye a nyelv nagyon kell),nem késő és ha ez kell,akkor ugyis megteszed,ha a célod ennyire fontos!

2020. ápr. 26. 14:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Még talán annyi,hogy ha nem állatorvosi,de megnézhetnéd,hogy külföldön milyen szakok vannak,meglepően több van,mint itt az országban,ugy hogy lehet akad más állatokkal kapcsolatos is😌
2020. ápr. 26. 14:32
 3/3 A kérdező kommentje:

Hol tudok ennek utána nézni?

Az angolom még nem a legjobb de van 2 évem de ha kihagyok egy évet akkor 3 is hogy felkészüljek rendesen.

Nem rossz ötlet ez az év kihagyás. Így talán feltudnék készülni rendesen.

Utólag is lehet emelt érettségit tenni bioszból és kémiaból.

Nagyon kellene a segítség a sulik szempontjából mert magyar iskolákat még úgy ahogy megtalálok de a külföldiekkel gondban leszek.

Állatorvosi sulikba külföldön is ennyire nehéz bejutni mint itthon? Mivel ugye csak 1 suli van Magyarországon magas a túljelentkezés és emiatt csak a kitünők juthatnak be. És kitűnő sajnos nem vagyok mert 2 tantárgyból minden évben 3-as leszek.

2020. ápr. 26. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!