Miért nézik le a közgáz szakokat?
egyébként ki panaszkodik? csak nem kéne ezt a szakot egy tanítóihoz hasonlítani. Én meg némelyik mérnöktől vagyok rosszul amiért teszi a fejét hogy ő mérnökhallgató.
És elnézésedet kérem hogy ki mertem írni a kérdést.
A többieknek köszönöm a válaszát.
mondjuk a "hírhedt közgázos matekon" én is mindig marha jót mosolygok. Elfogadom, hogy több, mint amihez gimiben szoktak az emberek, új, ahogy fel van építve, és nem mindenki ugyanabból jó, így ez a már nem középiskolás matek sokaknak gondot okozhat.
De azzal azért jó lenne tisztában lenni, hogy az a matek a gimis szinthez viszonyítva valóban nehezebb, viszont a reálosabb, természettudományosabb képzésekhez nézve felületes és messze nem akkora nagy szám - mind az anyag nagyságában, mind nehézségében, és mind a tanítás mélységében is (pl. hogy mennyire kell érteni a dolgokat, ezáltal mennyire kell tudni önállóan is addig soha nem látott feladatot megoldani, vagy mennyire néz ki úgy a dolog, hogy adva van valahány képlet meg feladattípus, megmondva, hogy melyikhez melyiket kell használni, azt szépen beseggeled, aztán ZH-n szépen be kell másolni a megfelelő képletbe a megfelelő adatokat).
Ezzel nem is lenne gond, egy alap közgazdásznak nem kell ugyanaz a szintű matek, mint egy mérnöknek, fizikusnak, informatikusnak, stb. A dolog azért válik mókássá, mert valahányszor egy közgázos azt akarja igazolni, hogy azért az is milyen nehéz szak, mindig egyedül a matekot tudják előhúzni, mint aduászt, amit értelemszerűen - és joggal - megmosolyognak azok, akik ennél azért "igazibb" matekot tanulnak (sokkal keményebbet).
Ismét visszatérve Corvinusos ismerőseimre, ők nem hogy nem gebednek meg benne, de teljesen lazán tudják venni jó eredmények mellett is. Hozzátartozik, hogy ők alapból nem húhh, de jók, de nem is rosszak matekból, tehát az a szint nekik nem okoz akadályt, a többi meg alapból nem az a nagyon kemény dolog.
Én elhiszem, hogy akinek nem megy annyira a matek, az tud szenvedni vele közgázon is. Csak az ilyen ember szenvedéssel se jutna semeddig olyan helyen, ahol rendesebb matekot oktatnak, és azok, akiknek megy a matek, ezért a közgázon nem kell sokat szenvedniük vele, azoknak máshol keményen meg kellene dolgoznia a matekkal.
Ez a különbség a szakok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!