Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért nézik le a közgáz szakokat?

Miért nézik le a közgáz szakokat?

Figyelt kérdés
ti lenézitek a közgazdász hallgatókat? Valaki szerint csak büfészak. Vélemények?
2010. júl. 28. 02:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%

Elég sok ismerősömnek volt szerencséje a Corvinushoz. Az ő véleményeik alapján:

- nagyon nagy létszámú órák, emiatt IS gyenge színvonalú oktatás

- kevés valósan hasznosítható tudás, sok felesleges rizsa.

- nem egy nagy megterhelés, munkabefektetést sokat nem kíván.

egyetemista körökben a Corvinusra gyakran Fővám téri szabadidő központként hivatkoznak, szóval, ja, az egyetemisták körében, akik kicsit talán jobban benne vannak a dolgokban, egyáltalán nincs olyan presztízse a Corvinusnak, mint ahogy az úgy általában az össznépesség körében szokott lenni.

Viszont ott legalább van csomó csaj, lehet ismerkedni. Ez se utolsó dolog.

2010. júl. 28. 09:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem lenézem, csak egyértelműen lehet tudni, hogy nem nagyon éri meg most megcsinálni, mert szinte az összes suliban van közgázos kar, nagyon sokan végeznek ilyen szakokon és telített a piac. nem nézem le azokat, akik ezt tanulják, hanem nem értem, hogy miért ilyenre mennek, miközben lehet tudni, hogy nagyon nehéz lesz vele elhelyezkedni.
2010. júl. 28. 09:58
 3/12 A kérdező kommentje:

de hát lényegében mindenhol van mindenféle kar, ennyi erővel a jogot is le lehetne nézni, mondván túlképzés van.

Konkrétan én arra gondoltam, hogy sokan hiszik azt, hogy itt nem kell tanulni, játszva meg van a jegy, pedig itt is kemény a matematika, aki nem áll rá önszántából, annak lehetetlen végigcsinálni, nem úgy mint egy humán (pl bölcsész) szakot.

2010. júl. 28. 10:26
 4/12 A kérdező kommentje:

egyébként a közgázon a létszám kb minden félévbe feleződik, ma 20 ember aki elvégzi, még így bsc-n is.

Azt mondjuk én sem értem hogy sokaknak miért ez az "álomszak", miért jelentkeznek annyian turizmusra például, sokan úgy vágnak neki a szaknak, hogy azt sem tudják igazából mit takar. De ettől függetlenül én semmiképp sem hasonlítanám laza szakhoz, amit játszva elvégez az ember. Annyiban lehet esetleg könnyebb, hogy itt nincsennek laborok, csak gyakorlatok, félévről félévre egyre nagyobb számban.

Én igazából se a tanítókat, se a bölcsészeket nem nézem le, mert oda olyanok mennek akik tényleg a szakma iránt elhívatott, számtalan 400 ponton felüli tanítónőt láttam, akik bárhova bekerülhettek volna, de nekik ez volt a céljuk.

Közgáz szakra meg sokan divatból mennek, ezért írtam hogy úgy kezdenek néhányan bele, h azt se tudják mit takar a szak :)

A Corvinusról inkább ne is beszéljünk, se a BGFről sose értettem miért ezek az igazi gazdaságtudományi egyetemek. Vidéken sokkal jobban tanítanak.

2010. júl. 28. 10:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen szakot nézel, mindig találsz valakit, aki lenézi, mivel vannak korlátolt emberek. Velük nem érdemes foglalkozni. Valószínűleg ezeknek az embereknek az identitását nagyon erősen meghatározza, hogy melyik egyetem melyik szakára járnak, ugyanakkor sok belső bizonytalansággal küzdenek, amiket úgy próbálnak meg uralni, hogy kifejezik lenézésüket más szakok tanulói iránt.

Szerencsére én elég sok intelligens hallgatóval találkoztam különböző egyetemek különböző szakjairól és ők nem néztek le más szakokat, mert felfogták azt, hogy nem mindenki olyan, mint ők és nem az ő útjuk az egyedüli üdvözítő út.

2010. júl. 28. 12:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

én a pécsiközgázra járok, és nagyon meglepődtem, amikor olvastam, hogy a Corvinus-t lenézik... nálunk a Corvinus az az egyetlen gazdaságis suli, amiről elismerik (bár nem mindenki), hogy jobb nálunk, a többi szóba sem kerül

ha telítettség alapján választanánk sulit, akkor kb. minden kilőve kivéve a műszaki és az orvosi karok, amihez meg mondjuk sok embernek nincs kedve, nem érdeklik az ilyenek. szerintem ha valaki szeretne jogász lenni, akkor menjen jogra, ha pedig bölcsész, akkor tanuljon BTK-n. És mikor végez legyen ügyes, és szerezze meg azt az állást, amit szeretne. Attól, hogy sok jogász, tanár, stb. van, még valakinek lesz munkahelye, és ha jól csinálja, akkor éppen neki.

Közgázra, gazdasági sulikba azért érdemes menni egyébként, mert mindenhol kellenek "gazdaságisok", akár versenyszféra, akár nonprofit szektor, minden szervezetnek kell, hogy legyen gazdasági szakembere. Nyilván nem lehet mindenki multicég vezérigazgatója, van, aki az iskolában gazdasági vezető, vagy könyvelő, ez már csak az ambíciókon múlik. Meg persze a kapcsolatokon:)

2010. júl. 28. 12:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
én csak azokat "nézem le" akik azért mennek közgázos szakra, mert akarnak diplomát, mindegy milyet... az ilyenek miatt végeznek sokan a közgázos szakokon, ha csak olyanok mennének oda, akiket tényleg érdekel a dolog, akkor sokkal jobb lenne a helyzet.
2010. júl. 28. 12:35
 8/12 A kérdező kommentje:

azért aki "csak" diplomát akar, az nem hinném hogy közgázra megy :-) az megy az olyan helyekre ahol 200 -250 pont kell. Azért egy gazdasági szakon többnyire 390-440 pontot el kell érni.

aki buta, sík stb. az nem fogja megállni ott a helyét, mert kemény a matematika, alapból humán beállítottságú ne menjen oda.

2010. júl. 28. 12:58
 9/12 A kérdező kommentje:
arra akartam kilyukadni, hogy egy ilyen szakot nem végezhet el bárki, maximum hogyha eleget se.ggel, és nyomja a matekot amikor csak tudja, vagy ész kell hozzá vagy kellő szorgalom.
2010. júl. 28. 13:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Én mérnöknek készülök, nem nézem le egyik szakot sem. A legjobban azt utálom, amikor hallom a közgázos hallgatókat, hogy panaszkodnak, hogy náluk mennyire sok a matek, náluk is van annyi matek, mint nálunk. És kedves kérdező te is pont ezt hajtogatod. Hát szólok, hogy feleannyi matek van, mint itt és nálunk még meg is van spékelve a fizikával. Ezt az egészet azért utáltam meg, mert a műszakis kollégákat nem hallom annyit panaszkodni, mint a közgázosokat. Senki sem foglalkozna velük, csak ők mindig magukra vonják a figyelmet, úgy ahogy te is tetted amikor kiraktad ezt a kérdést.
2010. júl. 28. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!