Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha pszichológiát szeretnék...

Ha pszichológiát szeretnék tanulni egyetemen, kell emelt-szint valamilyen tantárgyból?

Figyelt kérdés
Sajnos már most 10-ben döntenem kell hogy szeretnék e emelt szinten tanulni valami tantárgyat vagy sem. És erősen gondolkozom az egyetemen belül a pszichológia szakon. A felvételhez kell emeletszintű érettségi valamelyik tantárgyból? Fontos lenne a gyors és pontos válasz. Köszönöm ha szántok rá időt!

2020. ápr. 23. 00:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez évtől kezdve már kötelező legalább egy emelt, hogy ha felsőoktatásban szeretnél tovább tanulni. Pszichológiához eddig is ajánlatos volt az emelt a magas ponthatár miatt. Felvi.hu meg tudod nézni, hogy miből és milyen szintem kell ahhoz érettségit tenned, hogy megfelelj az adott szak felvételi követelményeinek.

Egy leendő pszichológia szakos lány ;)

2020. ápr. 23. 01:28
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Másodéves pszichológus vagyok, én 2018-ban magyarból emelteztem, de sokkal jobban jártok, ha bioszból csináljátok. Nagyon sok az anat, az idegtudomány, a kognitív pszichológia szinte 100% biosz. A saját helyzeteteket könnyítitek meg, ha bioszból emelteztek. Emellett az angol tudásotok is legyen minél jobb, mert sok angol szakirodalmat, cikkeket kell olvasni.

Ha van kérdésetek még, nyugodtan írjatok. :)

2020. ápr. 23. 10:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
*mármint pszichológus hallgató😂😂😀
2020. ápr. 23. 10:10
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

1., Nekünk már 8 végén döntenünk kellett, hogy mit szeretnénk emelt szinten tanulni, majd minden év végén újra dönthettünk, és ha a szintfelmérő jól sikerült, átmehettünk másik fakultációra, tehát nem értem, hogy miért írod, hogy neked már most 10!!!-ben döntened kell.

2., Ha szeretnél egyetemre menni, főleg ha pszichológiára, akkor mindenképpen kell minimum egy emelt, de a pontszámokat nézve érdemes utánajárni, hogy nem e érne meg jobban kettőt letenni. Én oda az angolt ajánlom az egyik emeltnek, a másiknak az irodalmat, mert abból valamivel egyszerűbb magas pontszámot elérni az érettségin, mint bioszból. Bár tény és való, hogy az irodalom érettségit nem fogod tudni ott kamatoztatni, viszont a biológia tudásod nagyon megkönnyítené az életed.

2020. ápr. 24. 16:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Teljesen jól írta a kérdező, gimiben nekünk is 10.-ben kellett faktot választani.
2020. ápr. 24. 16:35
 6/7 anonim ***** válasza:
És azért magyarból sem olyan könnyű emeltet letenni, én abból csináltam. :)
2020. ápr. 24. 16:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek :) !
2020. ápr. 24. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!