A tanárainknak nem az a feladatuk, hogy a távoktatásnál is el kéne magyarázniuk a tananyagokat? (szakgimnázium 10. o. )
Jelenleg az iskola összes osztályának házi feladatait értékelik, amit határidőre be kell adni, és a tesztfeladatokra röpdolgozat jegyeket adnak.
Úgy gondolom, hogy ez a 3 hónap, amivel befejezzük a tanévet szinte kuka, mert semmire sem tanítanak meg a tanárok minket. Én pedig magamtól -főleg a matekot- nem tudom olyan könnyen elsajátítani.
Nem tudom elhinni, hogy hatalmas megerőltetés lenne legalább hetente kétszer fél órát igénybe venni egy tantárgyból a tananyag elmagyarázásához. Most már eltelt egy hónap és semmilyen videóóra nem volt tartva semmiből se, a "dolgozatokat" is könyvből kimásoljuk.
Ez az év jóformán a nagy semmiként lesz értékelve.
Nem azt mondom azt, hogy kötelező legyen végignézni, mert ha valaki tud saját magától tanulni annak nyilván könnyű, de egyesek nem rázzák ki az ujjukból a tananyagot! Aztán az óra után egy hozzá csatolandó tesztet küldhetne a tanár, amit kötelezően mindenkinek ki kéne tölteni. (ez csak egy példa, de más lehetőségek is nyitottak!)
Meg is kérdeztem az osztályfőnököt, hogy mikor tudnak készíteni videóórákat, vagy élő videóórát, az volt a válasz, hogy "jó lenne".
Ezek után nem várok csodát, úgyhogy magamtól kell mindent megcsinálnom (sajnos) muszáj önállónak lennem, hogy fel tudjak készülni mint a próbavizsgára (ami májusban lenne), mint a 2 éven belüli érettségire.
Ha tudtok valamilyen tanulással kapcsolatos lehetőségeket írni, vagy a témával kapcsolatban saját tapasztalatokat/tippeket/megoldásokat közzétenni szívesen elolvasom. :)
Egy szakgimiben lehet nincsenek meg erre a megfelelő eszközök,tapasztalatok.Nalunk gimiben mindenbe segítenek a tanárok.
Nem tudom milyen erősségű az iskolátok,lehet azért van ez,mert lehet olyan a többi diák hozzáállása illetve kompetenciája hogy lehetetlen lenne velük megcsinálni.Mlg ha a tanárok e miatt nem hajlandóak skypeolni veletek akkor is legalább egy értelmes ppt-t vagy vázlatot kéne küldeni.De ha ennyire bosszant ne hagyd annyiba.írjanak anonim levelet szüleid vagy az osztály az igazgatónak.
Köszönöm a választ, azonban bárhogy is erőlködnék nem érném el a célomat, ezért inkább hidegen kell hagynom az egészet.
Egy nagyon alacsony színvonalú iskoláról van szó, de a környéken senkinél sincs videóóra. (Baranya megyéről van szó)
Sajnos még vázlatot se küldenek, azt mondják, hogy a tananyag benne van a tk-ben, de ott olyan érthetetlenül van körülírva az egész, hogy lehetetlen belőle tanulni.
Nagyon sokat számítana egy jó magyarázás, könnyebb lenne az egész, de ha nem akarják a tanárok, akkor ez van. Nyilván, ha lenne, akkor kötelező jelleggel vezetnék be, de tudni fogják, hogy max 4-5 ember jelenne meg (legalábbis ettől tartanak). És ahogy az osztályomat ismerem el is képzelhető...
Csak ugye így most kimarad 3 hónap, de lehet hogy több, mert az of. állítása szerint akár a következő évre is húzódhat.
Minden esetre elszomorít, hogy "magántanulóként" kezelnek minket és ha küldenék is levelet, úgyse érdekelnék. Egy fecske nem csinál nyarat.
Természetesen a többiek örülnek, hogy lazulás van, valamilyen szinten abban könnyű, hogy beoszthatom az időmet a sok házi feladatokra. Mégis eléggé el leszünk csúszva és 12.-ben kell mindent hirtelen megtanulni.
Szóval... Sz@r lesz a helyzetünk később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!