Ha mar van érettségim, de idén ujra akartam érettségizni egy tantárgyból, mert szeptembertől főiskolára akarok menni akkor most en érettségizhetek vagy nem?
Hát ellentmondhat, de két esetben nem.
1, eltörlik az egy emelt szintű érettségi követelményt (ha még nem tették volna meg)
2, csak azok érettségizhetnek akik idén végeznek és csak ők felvételiznek jövőre illetve akinek már megvan az egy emelt.
Szerintem mivel külön kijelentették, hogy nem lesz szintemelő ezért nem valószínű, hogy ezen változtatnának ismétlőre még van esély talán arra nem tértek ki.
Nézd ezt most írta a 24.hu
"A vizsgajelentkezések közül törölték az alsóbb évfolyamos, nem végzős tanulók előrehozott érettségijét, valamint az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő vizsgákat, ezekre ugyanis nincs szükség az idei felvételi eljárásban, ezeket később lesz mód pótolni. Megtarthatóak ugyanakkor azok a szintemelő vizsgák, amelyek a felsőoktatási felvételiben való részvételhez szükségesek." Utolsó mondat alapján, szerintem ti érettségizhettek
Örömmel, mivel hasonló helyzetben vagyok (jövőre felvételizem de én már ősszel megcsináltam az emeltet) bőven megértem az aggodalmakat, ha még nem is érint személyesen, kicsit idegőrlő helyzeteket hozott létre még nekem is ez a vírus, a felvételi miatt.
Sok sikert hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!