Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miből érettségizhetek matemati...

Miből érettségizhetek matematika helyett ha teljesen fel vagyok mentve alóla diszkalkulia miatt?

Figyelt kérdés
Egy tanár azt mondta, hogy csak természettudományos tantárgyak közül választhatok, de bárhol nézem, nem írnak ilyesmit és van ismerősöm aki művtöriből érettségizett helyette pár éve. Változott esetleg a törvény ezzel kapcsolatban, vagy a tanár mondott hülyeséget?

2019. okt. 3. 11:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul mondta, soha nem is volt ilyen szabály. Nem is lehetne, mert ott ugyanúgy számolni kell. Bármiből választhatsz.
2019. okt. 3. 11:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam, köszi a gyors választ :)
2019. okt. 3. 12:23
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Kedves kérdező, földrajzból nem kell számolni. Ha az nem opció, akkor legyen biológia. Lehet, hogy lesz biokémia is, de amiatt nem fogsz megbukni.
2019. okt. 4. 14:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Megbukni nem fog (még a genetika sem egyszerű ám), de nyugodtan választhat bármi mást is.
2019. okt. 4. 14:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát ha nem kötelező én nem választanék természettudományos tárgyat, mert bár érdekesnek találom őket, sajnos nincs érzékem hozzájuk :D
2019. okt. 4. 18:52
 6/7 anonim válasza:
100%

Alapvetően természettudományos tárgyakból (földrajz, fizika, kémia, biológia) szoktak, de sokaknak, mint pl. nekem is, ezek a tárgyakból egyedül a földrajz tudásom érettségi kompatibilis.

Ezen kívül lehet még második idegennyelv vagy bármilyen készségtárgy is.

Időben döntsd el, hogy melyiket választod, mert az érettségi megkezdése előtt kérvényt kell írni az igazgatóságnak és ők fogják jóváhagyni.

[link]

Sok sikert kívánok az érettségihez! (:

Egy szintén diszkalkuliás tanuló

2019. okt. 12. 22:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj természettudományos tantárgyat választani lehet pl második idegennyelvet vagy társadalom ismertetett stb
2019. nov. 3. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!