Így javasolná a pszichológus az egyéni munkarendet? (Magántanulást)
Szóval ha elmennék egy pszichológushoz, és elmondanám neki azt, hogy szerintem szociális fóbiám van, tehát rettenetesen szorongok emberek előtt, ha pl iskolában egy prezentációt kell csinálnom, már sírhatnékom van, annyira félek kiállni az osztály elé, annyira félek, és görcsölök azon, hogy kínos szituációba fogok kerül, hogy szörnyű, és állandóan azon aggódom, hogy mit gondolnak rólam mások, és ha valaki nevet, mindig azt hiszem, hogy engem nevetnek ki, és en így keptelen vagyok iskolába járni. Minden előtt izgulok, szószerint minden előtt. Amikor még nem volt karantén, azon izgultam február óta, hogy júniusban az osztálykiránduláson vajon fog-e valaki mellém ülni a buszon, többször volt, hogy elkezdtem sirni, mert arra gondoltam, hogy milyen jók voltak általánosban az osztálykirándulások, most meg lehet egyedül ülnék (valószínű amúgy egyedül ültem volna). Egyébként 9.es vagyok.
Mellesleg a gólyatáborba hányingerrel mentem el, annyira görcsösen izgultam az emberek miatt.
Szóval szerintetek ha ezeket elmondanám neki, ő arról állítana ki egy kérvényt, hogy magántanulóként folytassam a tanulmányaimat, vagy pedig ez túl kevés ahhoz, hogy egy pszichológus ezt csinálja?
Köszönöm a válaszokat!
Ráadásul nem tudom, hogy normális-e, de múltkor, miután végigsírtam egy estét amiatt, mert egy filmben a nőnek börtönbe kellett mennie, elgondolkoztam azon, hogy antidepresszánst akarok szedni. Tudom, hülye ötlet, de egyáltalán nem érzem magam boldognak.
Múltkor rákerestem arra, hogy "Van-e élet a halál után?" És mikor olyan válaszokat is láttam, hogy nincs, és hogy megszűnünk létezni, akkor egész délután feküdtem az ágyba, és azon gondolkoztam, hogy annyira felesleges élni. Ezt a gondolatot azóta elvetettem, de néha esküszöm megijedek magamtól :D
Változtass ne magántanuló legyél. Mi váltotta ezt ki? Azt kell rendbehozni. Ha ennyire félsz a szociális tevékenységektől hogy vállalsz majd munkát? Inkább dolgozzatok azon a pszichológussal hogy összeszedd magad, de azon hogy hogy zárkózz be még jobban.
A legtöbb 9 osztályos akit szekálnak az iskolában pont így érez, gondolom valami nincs rendben. Mielőtt drasztikus megoldásokhoz folyamodsz próbáld a helyzetet kezelni. A pszichológus is ezt mondaná, hiszen ő is tudja hogy az embernek szüksége van ilyen helyzetekre mert akkor később nehezen fogsz boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!