Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire kell hogy jártas...

Mennyire kell hogy jártas legyek programozásban mire az egyetemre megyek?

Figyelt kérdés

10.es vagyok. Programozó informatikus szeretnék lenni és a veszprémi Pannon Egyetemre mennék. De nem tudok még programozni.

Mennyire kell megtanulnom a programozást amire egyetemre megyek?

És milyen nyelven tanuljak meg? C# jó lesz?

2020. ápr. 14. 19:01
 1/7 anonim ***** válasza:
98%

c, c++, java lesz szerintem. Java tuti.

C# 2 kredites választható, nem sok.

Alapvetően mindegy milyen programozási nyelvet tanulsz. Az alapokat mindegyikből megtanulod és egyetemen csak az alapokat tanítják.

És hogy mennyire kell? Annyira nem, de előny ha tudsz előtte. A matek húzósabb az elején.

2020. ápr. 14. 19:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tudnod semmit, de egy pici alap jó, ha van. Változó, értékadás, ciklus, elágazás, függvény. Mindegy, milyen nyelven.
2020. ápr. 14. 19:05
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

C# semmiképp, az a nyelv egy rakatnyi előre megírt függvénnyel van tele.

C a legcélszerűbb, ott is valószínűleg avval fogsz kezdeni.

Tudni nem kell előre igazából semmit, de nagyon gyors tempóba kell haladni, én úgy, hogy tanultam 3 évig programozni, gyakran elvesztem, hogy mi történik itt, nem ám az, aki akkor látja életében először.

2020. ápr. 14. 19:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

ma 19:22

Te miről beszélsz?:D

2020. ápr. 14. 19:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor nem C#-ot kezdek el tanulni. Java??
2020. ápr. 14. 19:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Java-val én semmiképp nem kezdenék. A helyedben C-vel vagy Python-nal ismerkednék - a Python egészen kezdőként talán könnyebben tanulható.
2020. ápr. 14. 20:36
 7/7 anonim válasza:
100%
Én Veszprémben tanulok mérnökinformatikusnak, ez a 2. félévem. Úgy jöttem ide, hogy előtte semmit nem programoztam, de ez nem volt hátrány, teljesen az alapoktól kezdtünk minden tárgyat. Első félévben C-t, most C++-t tanuljuk. Ha ezeket a nyelveket tudod, nagyon jól fog jönni az elején, de egyáltalán nem szükséges hozzá.
2020. máj. 17. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!