Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 14 éves vagyok, nehéz lenne...

14 éves vagyok, nehéz lenne minden nap Tatabányáról Győrbe bejárni gimibe? Nem tudnék semmit se csinálni (úgy értem valahova elmenni)

Figyelt kérdés
2008. nov. 22. 09:41
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Kollégium.
2008. nov. 22. 10:05
 2/12 A kérdező kommentje:
DÁe nem nagyon szeretnék kollégimba járni mert nem akarom itthagyni a barátaimat:(
2008. nov. 22. 10:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát erre mit mondjak? Válassz a barátaid és a sulid között, vagy köss kompromisszumot, de egyszerre mindent nem lehet.
2008. nov. 22. 11:12
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
Úgy tudom vonattal az egy óra. Szerintem az nem olyan sok. Mások is járnak be óra-másfél óra távolságról. Ha nem szeretnél kolit, szüleid engedik és vállalod a korai kelést, akkor szerintem abszolút nem gáz.
2008. nov. 22. 11:47
 5/12 anonim ***** válasza:
Napi 2 órát utazni elég fárasztó. De te tudod.
2008. nov. 22. 19:35
 6/12 anonim ***** válasza:
Jah, baromi fárasztó! Miután hazamész még tanulnod is kell, nehezen fogod bírni... nincs közelebb hasonló suli?
2008. nov. 23. 13:03
 7/12 Hintalow ***** válasza:
És azt de felejtsük el, hogy egy idő után valószinűleg a győri gimiben is lesznek barátaid, akikkel szivesen töltenél egy kis időt, na innentől elég rossz lesz az állandó rohanás, mert egyszerre az otthoni barátaiddal és a győriekkel tartani a kapcsolatot elég necces lesz.
2008. nov. 23. 17:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, remélem, segíteni fog...

Ugyan csak 40 kilométerre laktam a volt gimimtől, tőlünk mégis olyan rossz volt a közlekedés, hogy minden nap fél ötkor kellett kelnem ahhoz, hogy elérjem azt a hévet, amivel még éppen csak beértem nyolcra. A suli délután háromig tartott, mivel minden nap hét vagy nyolc órám volt, harmadiktól pedig még tovább benn voltam a fakultációk miatt. Általában este hatra-hétre értem haza, hullafáradtan, ezután pedig még el is kellett mennem dolgozni, mivel nagyon szegény családból származom: munkával kerestem meg a havi bérletre- és a menzáravalót. Nekem nemhogy a barátaimra nem volt időm, de a tanulásra sem, sőt, négy éven keresztül napi négy-öt órákat aludtam. Most, 23 évesen totál tönkrement az egészségem, sokkal kevesebbet bírok dolgozni és tanulni is, mint a kortársaim. A szervezetem egyszerűen kiköveteli magának a pihenést. Több krónikus stresszből adódó betegségem is van...

Mégis azt mondom, megérte, mert a mi környékünkön nem volt olyan színvonalú gimi, mint Pesten. Ha még egyszer dönthetnék, ugyanezt tenném, mert egy elit versenyistálló azért nagyon jól mutat az önéletrajzban.

2008. nov. 25. 19:41
 9/12 A kérdező kommentje:

Utolsó válasz adó köszönöm a válaszodat sokat segítettél:)

És a többieknek is köszii.

2008. nov. 25. 19:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Szia! Én is tatabányai vagyok, én Pestre járok suliba, az is 1 óra. Szerintem csak akkor utazz naponta, ha az állomások közelében laksz. És készülj fel arra, hogy sötétben mész, sötétben jössz...
2008. nov. 28. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!