Aki nagyon jó a memorizálásban - hogy csináljátok?
A voltbarátomra mindig is egy kicsit irigy voltam, mert hozzám képest fantasztikus emlékezőtehetsége van, sokszor tudott helyzethez illő versorokat, dalszövegeket, LATIN idézeteket, híres emberek szavát idézni... emellett, nem tudom, hogy ezzel összefügg-e, de gyakorlás nélkül nyert matek versenyeket is, amiken - az ő elmondása szerint - legtöbbször a logikája segítette ki.
Sose kérdeztem tőle, hogy hogy csinálja, de párszor szóba esett, hogy "jó géneket örökölt e téren...". De hogy konkrétan HOGY csinálja, az sose derült ki.
Így most kérdem azokat, akik a voltbarátom leírásában magukra ismernek: hogy csináljátok? Vagy ha valaki nem született ilyen emlékezőtehetséggel, de ide felfejlesztette az agyát: miként??
Engem nagyon érdekelnek a különböző tanulási technikák, sokat is alkalmazok... kész kiselőadást tudnék tartani ezekről. De mégis többre vágyom... Nem akarok átlagos maradni a tanulásban.
Szerintem nem annyira érzelmes, meg agyalós, és akkor így könnyebben megmaradnak neki az órán a dolgok.
Egyrészt, másrészt meg születési adottság is, ezzel született; ezt hozta magával születésekor a "Mennyből" (mind onnan jöttünk, te is, az összes többi kérdező is, válaszoló is, meg minden többi ember).
köszi a válaszokat!
hát, 19 éves vagyok... azért reménykedem, hogy ebben a korban is lehet valamit kezdeni
Gratulálok a sikeredhez, számomra viszont ez elég időigényesnek tűnik... Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy az, aki minimálisnak tűnő tanulással is hosszútávon emlékezni tud dolgokra, annak mi a titka... Vagány tanulási módszereket én is ismerek, de ezek legtöbbje időigényes kidolgozást és folytonos ismétlést igényel...
Lehet mondani, hogy ne legyek már ilyen lusta, nyomjam le a fenekemet... De amíg látok embereket kevesebb erőfeszítéssel tanulni és megjegyezni nem csak lexikális tudást, hanem összefüggéseket is, addig nem nyugszom, míg én is oda jutok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!