Villanyszerelő vagy vízszerelő?
Elég gyakorlati ember vagyok, úgyhogy mindenképpen a műszaki világban szeretnék elhelyezkedni. Szeretnék szakmát szerezni, mert fontos, hogy a tudásom mellé papírom is legyen.
Jelenleg két szakmán gondolkozom: villanyszerelő vagy vízvezetékszerelő. Évek óta egy kertépítő brigádnál dolgozom, ahol telepítünk öntözőrendszereket és csöpögtetőrendszereket is, annak meg minimális köze azért van a vízvezeték szereléshez, viszont nem tudom, hogy egy vízszerelőnek mennyire kell tudnia hegeszteni, illetve hogy a szerszámok mennyire drágák a villanyszereléshez képest. Illetve azt sem tudom, hogy a vízszerelés mennyire "trágya meló", olyan szempontból, hogy mi számít rossz melónak (szennyvíz, dugulás, ilyesmik).
Mindenki a villanyt javasolja, de mivel még azt sosem csináltam, ezért jelenleg nem tudom elképzelni magamról, hogy menne. Egy villanyszerelőnek kevesebb és olcsóbb felszerelés kell, mint egy vízszerelőnek?
Melyiket válasszam és miért? Kérlek segítsetek, érvekkel alátámasztva. 18 éves vagyok, úgyhogy eléggé fontos lenne a jövőm miatt, hogy jól döntsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!