Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magyarországon hogyan fog...

Magyarországon hogyan fog folyni az általános iskolásoknak a digitális oktatás?

Figyelt kérdés
Egy 30 fő körüli osztály egy skype hívásban, vagy mi? Beküldik face csoportba a feladatokat, oszt oldjad megfele? Valaki tud erről bármit is?

2020. márc. 14. 03:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
Sehogy. Teljes összeomlás jön! ugyanis a legtöbb általános iskolában kréta sincs, nemhogy megfelelő számítógépes hálózat a tanításhoz, a tanulók - főleg a keleti régióban pedig nem rendelkeznek számítógéppel! Senkit sem lehet kötelezni, hogy facebook accountot csináljon, ugyanis az nem állami szerv, hanem egy magánvállalat, így azon keresztül nem is biztonságos a kommunikáció! Szóval orbán ezt a döntést nem önszántából hozta, hanem kamuzott egyet, hárítani akarja majd a felelősséget az iskolákra, de ezzel megbukott, mert össze fog omlani a rendszer.
2020. márc. 14. 06:08
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Én a keleti régióban egy kis faluban tanítok, ahol a tanulók fele hátrányos helyzetű, a többi pedig halmozottan hátrányos helyzetű. Mindenkinek van legalább egy okostelefon a családban, és az internetlefedettség is körülbelül 95%-os.
2020. márc. 14. 07:46
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
2-es egy hét múlva kíváncsi vagyok a véleményedre. Nagy valószínűséggel bukni fog a rendszer, mert nincs államilag kiépített biztonságos csatorna az oktatásra.
2020. márc. 14. 07:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Sok helyen nincs korlátlan internet otthon.

Nálunk ahova a szomszed gyerek jár ,14 fő ebből legtobbnek csak okostelefon van azon se mindig van net mert elfogy,nem korlátlan

Tablet van vagy 4nek laptop 2nek

Már ki kérdeztek őket és a gyerekre néha én vigyázok míg haza nem ér az anyja.

Nah ez hogy lesz megoldva ? Egy hétig tanul neten keresztül utána nem,mert elfogyott a net 😀

2020. márc. 14. 11:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez is keleti régió ,én is látok sokmindent.

Az egy dolog hogy van okos telefon de ahhoz korlátlan net is kell.

Anélkül nemsokat ér.

2020. márc. 14. 12:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

# 3

Miben változna a véleményem? Arról írtam, hogy az anyagi helyzet nem feltétlen függ össze a technikai eszközök meglétével. A digitális oktatás működőképességéről nem tudok nyilatkozni. :)

2020. márc. 14. 12:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy biztos:

Még 1 hét pihi lesz,mert mire kész lesz ez a "digitális" dolog...

2020. márc. 14. 18:55
 8/11 anonim ***** válasza:
54%
1 hét alatt mit fognak csinálni szerinted, utolsó? Majd az öreg tanárokat is megtanítanak mindenre? Ne nevettessetek. Szerintem annyira ne örüljenek előre a kölykök, mert 1 hét múlva rájönnek, hogy ez nem Svájc, semmilyen digitális dolog nem fog működni, úgyhogy vagy kinyitják újra az iskolákat, vagy pedig évet fognak ismételni.
2020. márc. 15. 20:40
 9/11 anonim ***** válasza:

Év ismétlés,valószínűleg....

Gondolj bele,abból mekkora botrány lenne..

Én nem tudom elképzelni hogy év ismétlés lenne.

Szerintem majd elküldik emailen az anyagokat aztán ennyi.

Az iskolák meg már bezárva maradnak

2020. márc. 15. 21:46
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#9 Az, hogy elküldik e-mailben, az még NEM digitális oktatás. Az anyag a tankönyvekben is benne van, tehát nincs is mit küldeni. Oktatás az lenne, ha vagy skype-on és hasonlón zajlana az óra (ami kivitelezhetetlen lesz) vagy pedig felvennék kamerával a tanár előadását. (Amire szintén nincs meg a megfelelő technika, nagyon maximum 1-2 tanár tudná kivitelezni.) A tananyagot bárhonnan meg lehet szerezni, de az még nem oktatás.

Nagyon hamar rá fognak jönni, hogy kár volt ilyen elhamarkodottan, nagyzolva beszélni erről a digitális dologról, mert 0 az esélye a megvalósításának.

Amit még el tudok képzelni, hogy ha évismétlés nem is lesz, de nyáron valószínű, hogy be kell járnotok.

2020. márc. 16. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!