Akinek nincs otthon internete azzal mi lesz a digitális oktatasban? Orbán ki akarja csinálni a keleti régió általános es középiskolásait?
Én is ezen vaciláltam...
A net még hagyján. Nem az a költség, hanem az eszközök, lap-top, számítógép...
De most mi a jobb? Ha úgy járunk, mint Olaszország, Spanyolország és elszabadul a járvány, napi 200 halottal vagy megpróbálnak elébe menni a dolognak? Nem szeretem a fideszt, de ülni és várni nem a legjobb megoldás...
Kivételesen nem a kormányt kell hibáztatni, társadalmi nyomásra történt, leginkább a pedagógus szakszervezetek és az igazgatók tiltakozása miatt.
Persze, ez a digitális távoktatás max. a jobb körülmények között lévő gimikben fog működni, de egy esély, hogy ne kelljen pótolni egész nyáron vagy évet ismételni.
Most nagyon nem fontos hogy kinek van és kinek nincs eszköze. Ami fontos, hogy a lehető legkevésbé terhelődjön le az amúgy is romokban heverő egészségügy. Külföldön sem képesek több tízezer beteget azonnal ellátni, hát még itthon.
Nagyon is helyes hogy bezárták az iskolák kapuit.
Gyerekeknél alig vannak tünetek, azaz simán hazaviszi, megfertőzi vele a többi osztálytársát akik szintén hazaviszik, továbbfertőznek másokat, nem is beszélve arról hogy tömegközelekedést használnak a legtöbben.
Elkapja az 50+os, vagy amúgy is rossz egészségnek örvendő ember, szépen kap egy tüdőgyulladást és máris -1 hely a kórházban. Nem akarunk ott tartani mint Olaszország, hogy már arról kell dönteni hogy ki haljon meg.
Az iskolát be lehet pótolni majd valahogy, de jelenleg a legfontosabb, hogy kezeljék a helyzetet, nehogy durván elharapózzon. Igen, így is sokan betegek lesznek, de nem mindegy hogy 3hét vagy 3 hónapos viszonylatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!