Ha valaki elvégzi egyetemen az ápoló szakot, azt felvehetik orvosira?
Sziasztok!
Most olvastam, hogy egyetem elvégzése után, azonos szakterületen belüli diploma kilövi a felvételi követelményeket, tehát nem kell érettségizni pl. emelt bioszból,kémiából az orvosira, mert ott van rá a diploma. Persze, csak ha nagyon jók az eredmények.
Ezt csak puszta kíváncsíságból kérdezem. Ez tényleg így van? Még nem hallottam erről. Vagy lehet, csak félreértelmeztem az egészet, elnézést! (:
Ugyanúgy teljesíteni kell a felvételi követelményeket hozzá.
Ha olyan szakra jelentkezel ahol alapból nem lenne követelmény az emelt érettségi, csak az idei új szabályok miatt kell, oda felvehetnek.
A felvi.hu nem tudja?
Nem biztos, hogy azonos szakterületnek számít. Mivel nem vagyok ápoló, azért nem tudom, hogy mennyire erős a kémia, biológia és fizika az ápolóin. Olyanokat kérdezz, akik tudják.
Nos mivel lesz diplomád kapásból csak fizetősre vesznek fel, ami alapból millió félévente.
És nem azonos a szakterület sem. Teljesen más karon oktatják a kettőt. Az egyik egészségtudomány, a másik pedig orvostudomány.
Ha maradt még állami féléve, akkor nem feltétlenül fizetősre veszik fel. És az orvosihoz 2vel több állami félév jár.
A barátnőm is először egy egészségügyi szakot végzett el, aztán ment az orvosira. 4 félév volt neki önköltséges, amit diakhitelböl fizetett. Tavasszal diplomázott, most kezdett dolgozni külföldön. A hitelét 1 éven belül vissza fogja tudni fizetni.
Lehet, hogy vak vagyok, de nem látok a kérdésben msc-t.
A barátnőm az ETK-n jött rá, hogy orvos akar lenni. Nyilván nem hagyta abba diploma előtt az elkezdett képzést.
Igen, röghöz kötés van. De szerinted pl. egy külföldi orvosi fizetésből mennyi idő visszafizetni a tandíjat? Még akkor is, ha ~ 1 milla/félév...
Ápolóként keresek átszámítva majdnem másfél millát havonta. És egy orvost sokkal jobban megfizetnek.
Nem mindenki a pénz miatt megy külföldre.
De nyilván kellemesebb modern körülmények között dolgozni, ahol 1 ápolóra 2-3 beteg jut, és az otthoni fizetés majdnem 10-szereséért.
Persze el is lehet vegetálni 200e Ft-ért havonta, úgy, hogy egyedül vagy 40 betegre és 5-6x 12 órát dolgozol hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!