Mely könyveket ajánljátok a kémia ill. bio emelt szintű érettségire való felkészüléshez?
Kémiai számításokhoz: Ötösöm lesz kémiából c. könyv megfelel?
A kémia elméleti részéhez melyik tankönyvek lennének a legmegfelelőbbek? Ugyanez a kérdés ér a bioval kapcsolatban is.
(jövőre érettségizek, viszont külhoni magyar vagyok, így nem igazán vagyok képben efféle dolgokkal) 17/L
Biosz: Mozaik 10, 11, 12 (A 11-12 érettségi felkészítő szerintem kevés) Ismétlésnek el lehet olvasni a Nagy Etele-féle jegyzetet.
Kémia: Az Ötösöm lesz az egyszerűbb feladatok begyakorlásához jó. Ezeken KÍVÜL a korábbi érettségiket kell csinálgatni. Elmélethez a Mozaik 11-12 egy kötetes érettségi felkészítője szerintem tökéletes, mellette az évfolyamos kötetek feleslegesek. Ismétlésnek a Villányi féle érettségire felkészítő könyvet ajánlom.
Teljesen egyetértek az elsővel, idén érettségizek belőlük és ugyanezekből a könyvekből tanulok.
Kémiára én is megvettem a 11-12-es kötetet, de egyedül készültem tanár nélkül és nekem túl keménynek és töménynek bizonyult, úgyhogy megvettem végül a 9-es és 10-es könyveket is, hogy kicsit jobban átlássam hozzá a dolgokat, de elsőre elég, ha megveszed az összefoglalót, lehet, hogy neked már azzal is könnyen megy majd. :)
A fiam 11.osztályos az Apáczaiban, komplex természettudományi tagozaton. a matekon kívül kémiából készül emelt szintű érettségire. Tudni kell, hogy az országban itt a legerősebb a kémiaoktatás, szóval rengeteg kémiaórájuk volt főleg az első 2 évben ( 5-6 kémiaóra hetente). Ők ebből készülnek: [link]
és [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!