Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen könyvet ajánlakátok...

Milyen könyvet ajánlakátok emelt szintű kémia érettségire való felkészüléshez?

Figyelt kérdés
Tudom, ezermillió ilyen kérdés van és már rengeteget megnéztem de nem jutottam dűlőre. 11.-es vagyok, és a héten megkaptam az első kettesem kémia fakton, de azthiszem kellett ahhoz, hogy felészleljek. 9-ben nem tanultam kémiát így nincsen semmiféle általános kémiai alapom, és így nem elég az a tanulás amit más tárgyakból csinálok (nem vagyok buta, bár most kicsit annak érzem magam). Szóval úgy döntöttem ideje nagyon komolyan venni, mi mozaikos könyvből tanulunk, illetve Villányi ötösöm lesz kémiából c. könyvéből. Milyen könyveket ajánlanátok még ehhez a kettőhöz, ami elég részletes és mindent elmagyaráz? A válaszokat előre is nagyon köszönöm!:)
2012. nov. 16. 15:43
 1/4 A kérdező kommentje:
*ajánlanátok
2012. nov. 16. 15:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát semmiképpen sem elég.

Szóval, én ezeket vettem meg 11.-be, 2 éve:

- Mozaik 11.-12. összefoglaló könyv: ez nagyon-nagyon jó, érthető és tartalmas.

- Villányi könyvek: ezeket én nem annyira tanultam, meg volt, de hogy töltögessek ilyen hülyeségeket ki, mint hidrogén elektronszerkezete, viccnek is rossz, bár tudom mindenki erre a könyvre esküszik. vannak benne amúgy olyan dolgok, melyek nagyon érthetőek és tényleg benne van minden, ami kell az érettségire.

- Ötösöm lesz kémiából: ebből készültem a számításokra. mondjuk szerintem ami benne vannak fejezetek, annak kb. csak a fele kell, mert a többi elég magas szintű. így én ebben a könyvben megcsináltam, ami szerintem fontos volt. ilyeneket hagytam ki egyébként, mint: pufferoldatok meg amikről érettségin még nem is olvastam.... de lehet attól függetlenül, hogy követelmény.

Összességében 5-ös lett az emelt kémiám. Az írásbelin sok múlik, hogy mit fogsz ki. Tavaly a kemiaerettsegi.hu statisztikái szerint a legnehezebb érettségi volt, így el is voltam keseredve a százalékomon. Mondjuk a felkészülésem a szóbelin megmutatkozott, mert majdnem max pontos lett.

2012. nov. 16. 16:03
 3/4 anonim ***** válasza:

A Villányi.könyvekre esküszik mindenki, mert az a legjobb, főleg emeltre.

Egyébként előzőnek: az Ötösöm lesz is Villányi-könyv.

2012. nov. 16. 16:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Én tudom. De nálam a nagy könyvek a Villányi könyvek, az Ötösömet pedig Ötösömnek hívom. De egyébként a Villányi könyv írásbelire elég. Szóbelire nem készít fel tökéletesen. A Villányi amikor szervetlen kémiát tárgyal nem elég részletes. Tőlem emelten kérdeztek reakciókörülményeket, katalizátort. Olyat, amit nem írnak le abban a könyvben.
2012. nov. 16. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!