Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnöki Bsc + Építészmér...

Eszti09 kérdése:

Gépészmérnöki Bsc + Építészmérnöki Msc, vélemények?

Figyelt kérdés
Másodéves gépész vagyok BME-n és nagyon érdekel az építészet. Ezenkívül a gépészt is szeretném elvégezni. Az lenne a kérdésen, hogy miután megvan a diplomám lehetséges-e építész Msc-re átmennem, fel kell-e hozzá plusz tárgyakat vennem? Vagy ha esetleg még egy Bsc-t végeznék, építészen, államilag finanszíroznák-e? Melyikbe lenne érdemesebb belevágni?

2020. febr. 11. 11:27
 1/7 anonim ***** válasza:
12%
Az epitesz az nem osztatlan? Am biztos, h nem vesznek fel mert teljesen mast tanultatok... Ujra kell kezd az epiteszetet es ha jol tudom 10 allamilag finanszirozott feleved lehet szoval szerintem erdemes most valtani ha biztosan mast szeretnel csinalni. Mas kerdes h gepeszkent konyebb allast talani, es penzugyileg is jobb altalaban.
2020. febr. 11. 11:50
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Legegyszerűbb ha ott megkérdezed. De ha az összes szükségest felveszed és vizsgázol, akkor mehet ha jól tudom. Hallottam gépész Bsc + vegyész msc-ről. :)

(Bár baromi sokat kellett hozzá tanulnia....)

2020. febr. 11. 11:55
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Nem 10, hanem 12 állami féléved van...

Az osztatlan pedig az építészmérnöki, de van építész MSc is külön, 4 féléves.

Annál teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe az építészmérnöki alapképzési szak.

Illetve "meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad."

Szóval, ha felveszel olyan tárgyakat melyek kellenek, akkor úgymond "pótvizsga" után mehetsz építész MSc-re... De nem ajánlanám, mert Magyarországon borzasztó építészként dolgozni, nincs meg a 200 nettó sem, illegálisan dolgoztatnak, stb.

Akkor már inkább épületgépészeti és eljárástechnikai gépészmérnöki MSc-t csinálj, de összességében ha meg akarsz élni, akkor az a legbiztosabb, hogyha a gépészmérnöki BSc után elhelyezkedsz, lehetőleg nem tervezésben, hanem gyártásban... Majd 1-2 év tapasztalat szerzés után, miután jobban belelátsz, vagy csinálsz egy gépész, esetleg villamosmérnök MSc-t, vagy egy gazdaságit.

Egyébként vegyészmérnöki és gépészmérnöki amúgy nagyon hadonló, rengetegen mennek vegyészmérnöki alapszakról, gépészmérnöki MSc-re...

De olyanok is akadnak, akik pusztán a vegyészmérnöki alapszakon szerzett gépészeti tudásukból élnek meg.

2020. febr. 11. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

Kedves utolsó válaszoló

A tervezés helyett miért érdemesebb a gyártásban elhelyezkeni? Én jelenleg gyártós cégnél dolgozok de szeretnék váltani tervezésre.

2020. febr. 13. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Pusztán azért mert tapasztalataim szerint könnyebb munkát találni és a fizetés is jobb... De azért nem annyira sokkal, biztos vannak kivételek is.

Persze a tervezésben meg előny lehet az, például hogy egyre gyakrabban lehet 1-2-3, vagy akár több napot homeofficeban dolgozni, ami a nőknek jó lehet, a gyerekek miatt. A kérdező pedig lány/nő...

2020. febr. 13. 16:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Van egy keresett és jól fizetett alap képzésed amihez akarsz csinálni egy jóval kevésbé versenyképes papírt? Pláne úgy, hogy az építőiparra a normális jelzőt a legkevésbé sem használnám. Évtizedekre el van maradva hozzáállásilag más iparágakhoz képest. És ez nőként nem igazán jó. Néha férfiként is idegőrlő.
2020. febr. 14. 06:20
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Kedves első kommentelő, a leirásban is benne volt, hogy szeretném elvégezni, ebből logikusan következik, hogy nem fogom ott hagyni.

2020. febr. 16. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!