Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyi időt ölel fel egy...

Mennyi időt ölel fel egy jogosítvány lerakása a legeslegelejétől a kézhezvételéig és melyik autósiskolát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Egy teljesen normális, nem gyorsított tanfolyamról beszélünk, ahol tegyük fel minden vizsgán átmegyek (vagy max. egyszer bukok valahol) Mennyi időt ölel fel csak a tanulás? És melyik autóssulit ajánljátok, ahova rendesen úgy be kell járni mint egy iskolába (tehát nem otthonról tanulós)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2020. febr. 7. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

3 hónap - 2 év.

Ahhoz, hogy megcsináld a jogsit (B kategória), 3 vizsgát kell megcsinálnod: KRESZ, Forgalmi, Elsősegély.

Kresz-nél, ha E-learning-et választasz (amit sokkal inkább ajánlok), akkor már a beiratkozás napján elkezdheted, és egy pár nap, de max. egy hét alatt megvagy vele, és a vizsgáig (kb. 2 héttel a jelentkezés után adnak időpontot) még gyakorolni is tudsz abból, amiből szeretnél, vagy ami úgy érzed, kevésbé megy. Tantermi képzés esetén össze kell várni azt, hogy induljon egy turnus, ez 1-2 hét, ezt követően 3-4 hét maga a képzés, és még 1-2 hét a vizsga.

Elsősegélyt ezzel párhuzamosan már el is lehet végezni, az nincs képzéshez kötve.

A Kresz után tudsz egyáltalán elkezdeni vezetni. És ez a leghosszabb része az egésznek. Ha nevesebb oktatót keresel, akkor eleve eltelhet akár 2-3 hónap is, mire egyáltalán belekezdhetsz, mert addig futnak ki a már meglévő diákjai. Ezt követően pedig a te ráérésedtől függ. Van egy kötelező óraszám, illetve km, amit le kell vezetni, de hogy ezt másfél hét alatt vezeted le, vagy másfél év alatt, rajtad és az oktatódon múlik. Utána meg jöhetnek az esetleges pótórák, ha nem úgy megy, ahogy kéne (általában kelleni szokott).

A forgalmi vizsgát követően még kb. 2-3 hét, mire kézhez kapod a jogsit.

Autósiskola ajánláshoz pedig jó lenne tudni, hogy hol laksz.

2020. febr. 7. 22:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Kb. Fél év. Én februárban kezdtem a tanfolyamot, novemberben lett meg a jogsi, de mehetett volna gyorsabban is, ha nem fostam volna a vezetéstől, sokáig heti 1-szer vezettem csak. Maga az elméleti rész, órák majd a vizsga az kb. 2 hónapot vesz igénybe, utána jön a gyakorlat, ez attól függ, milyen gyakran érsz rá, és milyen gyakran ajánlja az oktatód, hogy vezess. Rajtam látta az oktató, hogy még nagyon bizonytalan vagyok, ezért elhúzta ezt a rész, és ahelyett, hogy rámerőltette volna a pluszórákat drága pénzért, inkább arra kért, hogy tapasztalt sofőr mellett gyakoroljak sokat. Hol keresel tanárt? Én csak Érden tudok jó autósiskolát, de kis esély van rá, hogy itt keresel sulit... Én azt ajánlom, kis iskolába menj, amit nem reklámoznak agyon, mert az utóbbiak hajlamosak lehúzni az embert. Ismerősöknél kérdezz körbe.
2020. febr. 7. 22:22
 3/6 A kérdező kommentje:
Budapesten belüli keresnék autós sulit, pontosabban a 14. kerületben. Egyébként azt nem is említettem, hogy nekem azért ennyire fontos az idő, mert most nyáron töltöm a 17-et és nagyon pontosan ki szeretném számolni hogy mire töltöm addigra csak a gyakorlati része legyen már hátra és már az oktatató is le legyen foglalva. Bár ezt akkor így ilyen pontosan nem lehet kiszámolni, hogy pont addigra klappoljon minden. Függ a bukásoktol raéréstől stb...
2020. febr. 7. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia. Én pont hetedikén tettem sikeres forgalmi vizsgát. Dekmárékhoz jártam, zuglóban van az egyik gyakorló pályájuk és kiinduló pont a gyakorlati órákon(ide jártam én is). Májusban kezdtem az egészet, Kresz kb 2-3 hét volt online edu tanfolyammal, elsőre átmentem 71 ponttal, vezetést augusztusban tudtam elkezdeni, majd nyaraltam az oktató is így eltelt egy hónap üresjáratban. Én nagyon élveztem az órákat, türelmes, jófej oktatóm volt. :) Vöröskereszt vizsgára pedig szerdán megyek ezen a héten.
2020. febr. 10. 13:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem úgy, hogy minden vizsgám elsőre sikerült, 9 pótórát vettem az elméleti részt pedig egy hét alatt teljesítettem, 5 hónap alatt meglett:)
2020. febr. 10. 15:54
 6/6 anonim ***** válasza:

átlagosan fél év a jogsi, nekem 4 hónap volt és nem siettem el, igaz az elsősegély már másik kategória miatt megvolt de azt kressz mellett lehet csinálni tehát nem sok mindenen változtat

zala megyében start-nál csináltam

2020. febr. 10. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!