Mennyi időt ölel fel egy jogosítvány lerakása a legeslegelejétől a kézhezvételéig és melyik autósiskolát ajánlanátok?
Egy teljesen normális, nem gyorsított tanfolyamról beszélünk, ahol tegyük fel minden vizsgán átmegyek (vagy max. egyszer bukok valahol) Mennyi időt ölel fel csak a tanulás? És melyik autóssulit ajánljátok, ahova rendesen úgy be kell járni mint egy iskolába (tehát nem otthonról tanulós)
Válaszaitokat előre is köszönöm!
3 hónap - 2 év.
Ahhoz, hogy megcsináld a jogsit (B kategória), 3 vizsgát kell megcsinálnod: KRESZ, Forgalmi, Elsősegély.
Kresz-nél, ha E-learning-et választasz (amit sokkal inkább ajánlok), akkor már a beiratkozás napján elkezdheted, és egy pár nap, de max. egy hét alatt megvagy vele, és a vizsgáig (kb. 2 héttel a jelentkezés után adnak időpontot) még gyakorolni is tudsz abból, amiből szeretnél, vagy ami úgy érzed, kevésbé megy. Tantermi képzés esetén össze kell várni azt, hogy induljon egy turnus, ez 1-2 hét, ezt követően 3-4 hét maga a képzés, és még 1-2 hét a vizsga.
Elsősegélyt ezzel párhuzamosan már el is lehet végezni, az nincs képzéshez kötve.
A Kresz után tudsz egyáltalán elkezdeni vezetni. És ez a leghosszabb része az egésznek. Ha nevesebb oktatót keresel, akkor eleve eltelhet akár 2-3 hónap is, mire egyáltalán belekezdhetsz, mert addig futnak ki a már meglévő diákjai. Ezt követően pedig a te ráérésedtől függ. Van egy kötelező óraszám, illetve km, amit le kell vezetni, de hogy ezt másfél hét alatt vezeted le, vagy másfél év alatt, rajtad és az oktatódon múlik. Utána meg jöhetnek az esetleges pótórák, ha nem úgy megy, ahogy kéne (általában kelleni szokott).
A forgalmi vizsgát követően még kb. 2-3 hét, mire kézhez kapod a jogsit.
Autósiskola ajánláshoz pedig jó lenne tudni, hogy hol laksz.
átlagosan fél év a jogsi, nekem 4 hónap volt és nem siettem el, igaz az elsősegély már másik kategória miatt megvolt de azt kressz mellett lehet csinálni tehát nem sok mindenen változtat
zala megyében start-nál csináltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!